Наставникът на гръцкия Олимпиакос Йоргос Брацокас за втори пореден сезон

...
Наставникът на гръцкия Олимпиакос Йоргос Брацокас за втори пореден сезон
Коментари Харесай

Треньорът на Везенков е №1 в Евролигата за втори пореден сезон

Наставникът на гръцкия Олимпиакос Йоргос Брацокас за втори следващ сезон завоюва оценката за " Треньор номер 1 " за годината на името на Александър Гомелски, оповестиха от Евролигата по баскетбол за мъже.

Барцокас изведе своя тим по първото място в постоянния сезон на шампионата с актив от 24 победи и 10 провали, а по-късно Олимпиакос се класира за 12-и път в историята за Финалната четворка, отстранявайки турския Фенербахче с 3:2 триумфа. Гръцкият експерт стана първият треньор в Евролигата, който печели четири пъти пети мач от плейофните серии на конкуренцията.

Йоргос Барцокас става и едвам вторият, който печели премията за " Треньор на годината " общо три пъти и първият, който я получава в следващи сезони. Преди това той бе отличен през сезон 2012/2013 - първи за него в Олимпиакос, както и през предишния сезон 2021/2022, когато още веднъж доближи до Финалната четворка на Евролигата с гръцкия клуб.

Втори в гласуването остана сръбският треньор на Партизан Желко Обрадович, следван от наставника на литовския Жалгирис Казис Максвитис. Сред останалите експерти, получили гласове са израелецът Одед Каташ от Макаби Тел Авив, литовският треньор на Барселона Шарунас Ясикевичус и Саша Обрадович от Монако.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР