Наставникът на Финикс Сънс Монти Уилямс бе определен за Треньор

...
Наставникът на Финикс Сънс Монти Уилямс бе определен за Треньор
Коментари Харесай

Монти Уилямс е треньор на годината в НБА

Наставникът на Финикс Сънс Монти Уилямс бе избран за Треньор на годината в НБА, откакто изведе тима от Аризона до най-хубавия баланс в Лигата с 64 победи.

От Националната баскетболна асоциация оповестиха в свое изказване, че Уилямс е спечелил трофея " Ред Ауербах ", откакто се е справил с конкуренцията на старши треньорите на Мемфис Гризлис и Маями Хийт, надлежно Тейлър Дженкинс и Ерик Сполстра. 50-годишният Уилямс печели за първи път званието в кариерата си. Той е третият треньор на Финикс, който ликува с премията след Котън Фицсимънс (1988-89) и Майк д‘Антони (2004-05).

В гласоподаване с преференции на 100 спортни публицисти и малките екрани Уилямс получил 458 точки, откакто събрал 81 вота за първо място. Наставникът на Мемфис Дженкинс останал втори с 270 пункта (17 гласа за първа позиция), до момента в който Сполстра се наредил на трето място със 72 точки (един избор за първо място. Треньорите получили пет точки за първо място, три за всеки глас за второ и един пункт за всеки избор за трета позиция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР