Наставникът на Черно море Илиан Илиев сподели мнението си какво

...
Наставникът на Черно море Илиан Илиев сподели мнението си какво
Коментари Харесай

Илиан Илиев каза какво трябва да бъде променено в българския футбол

Наставникът на Черно море Илиан Илиев показа мнението си какво ще се промени във футбола след COVID-19, какво би трябвало да бъде променено в българския футбол и какви хора би трябвало да застанат отпред на БФС в изявление за Evima Sport.

Как мислите, че може да оцелеете по време на рецесията, без значение дали сте президент на клуб, треньор, футболист или човек, непосредствен до играта и част от футболен клуб. Дайте хрумвания по какъв начин и с какво може да се занимаваме по време на карантината?
- В България карантината не беше по този начин строга, (не мога да си показва по какъв начин бихме реагирали като народ, в случай че ни затвореха като сърби и македонци по 86 часа за Великден), тъй че не бяхме тотално затворени и можеше да се излиза. Имахме право на разходки в квартала, до стадиона понякога, в магазините и когато още не беше неразрешено, и на плажа за разходка. Когато времето не беше добре, можехме да гледаме филми или тренировки в разнообразни спортни уеб сайтове.

Какво би трябвало да се промени в родния ни футбол като цяло, с цел да резервира той своята социална и обществена роля?
- Промени във футбола ни би трябвало да има, първото нещо е, че би трябвало да си променим мисленето, би трябвало да си трансформират мисленето и хората, работещи във футбола, дали успеха е нужна непременно и по всевъзможен начин, вместо да се гради тим и да се играе прелестен за хората футбол. Омразата би трябвало да се спре, а да има повече приемливост сред тимовете. Възпитание на младите и образуването им първо като персони и по-късно като спортисти. Инвестиции в базите, в хората, които се занимават с футбол, освен футболисти, само че и треньори, тъй като мисля, че би трябвало да имат опция за по добра подготовка, а от там и да дават по добра основа на младите футболисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР