Наставника на дублиращия отбор на Левски Елин Топузаков е на

...
Наставника на дублиращия отбор на Левски Елин Топузаков е на
Коментари Харесай

Топузаков: Левски не е обречен срещу ПАОК, отборът вдигна много летвата след спечелването на Купата

Наставника на дублиращия тим на Левски Елин Топузаков е на мнение, че представителния отбор на " сините " има предпоставки да в профил гръцкия гранд ПАОК в Лигата на конференциите.

" Левски не е жертван против ПАОК. Това е допустимо най-трудният съперник, само че с поддръжката на почитателите, Левски има предпоставки да бъде краен победител ", съобщи дългогодишният капитан на столичани.

Любимецът на Сектор " Б " счита, че тимът е вдигнал летвата доста високо след спечелването на Купата на България и с привличането на Ивелин Попов, Анте Блажевич и бразилецът Роналдо. Той разкри, че упованията към тима са повишени и изрази вяра Левски да прекъсне превъзходството на Лудогорец в българския футбол.

" Левски подвигна летвата високо със спечелването на Купата и привличането на новите футболисти, тъй че упованията към тима сигурно са повишени. Надявам се в края на сезона да станем първенци ", сподели сърцатият защитник.

Топузаков изрази удовлетворение, че Левски върви по-възходяща линия, откакто завърши 13-годишната суша без продобиване на трофей.

" Дори и огромни европейски грандове изпадат в тежки дупки. Например Милан 10 години не бяха ставали първенци на Италия, само че не щеш ли тази серия завърши. Когато през 1999 година Левски стана първенец, преди този момент имаше 5-6 сезона, в които тимът не съумя да завоюва трофей. Но Левски е мощен и постоянно възкръсва от пепелта. Има спадове и върхове, само че в този момент се радваме, че вървим по възходяща линия ", добави той.

Специалистът стана член на сдружението " Левски на левскарите ", което има за цел в даден миг да поеме надзор над акциите на клуба.

" Може да е клиширано, само че за мен Левски значи всичко. Това, което съм сега е с помощта на Левски и аз самият съм дал доста на тима. Без Левски аз нямаше да имам престижа, който реализирах. Винаги бих откликнал за самодейност, каквато е сдружението „ Левски на левскарите “, която ще помогне на клуба в тези тежки за него времена ", безапелационен е наставникът на втория тим на Левски.

Топузаков разкри, че главната цел на дублиращия тим на " сините " е да практикува нападателен футбол и да построява играчи с темперамент за мъжкия състав.

" Ролята на дублиращия тим е да изградим юношите на клуба като характери, с цел да могат по-бързо да станат част от представителния тим на Левски. Освен да градим футболисти за мъжкия тим, ще се опитаме да практикуваме нападателен жанр на игра, който приляга на Левски. Целите постоянно са високи, само че не непременно. Най-важното е младите момчета, които упражняват в първия тим и им липсват игрови минути, да натрупат опит в мъжкия футбол в Трета лига. Това са главните цели пред тима ", съобщи той.

Треньорът разкри, че първият тим разполага с доста качествена селекция, и мъчно би могъл футболист от втория отбор да извоюва място измежду стартовите 11 на Левски.

" Момчетата имат страхотни качества, демонстрират воля, темперамент и неслучайно са част от втория тим на Левски. От друга страна първият тим подвигна доста летвата, съставът е цялостен с доста качествени български и задгранични играчи. Ако желаят футболистите да стигнат до първия тим, са нужни доста старания и ограничения ", приключи Топузаков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР