Настъпи денят на провеждане на дългоочаквания Извънреден изборен конгрес на

...
Настъпи денят на провеждане на дългоочаквания Извънреден изборен конгрес на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Делегатите приеха оставката на Борислав Михайлов

Настъпи денят на осъществяване на дълго чакания Извънреден избирателен конгрес на Българския футболен съюз (БФС), след който би трябвало да стане ясно името на новия президент на централата, който ще наследи на поста Борислав Михайлов.

Общо седем претенденти показаха своите упоритости за управителното място в българския футбол, като техните имена са: Димитър Бербатов, Георги Иванов-Гонзо, Михаил Касабов, Георги Градев, Георги Захариев, Петьо Костадинов и Манол Иванов.

Претендентите ще се борят за поддръжката на към 500 делегати, които ще имат думата за това кой да застане отпред на БФС.

Регистрацията на гласоподавателите стартира в 7:30 часа, а началото на Конгреса е планувано за 10:30 часа.

Събитието ще бъде излъчено НА ЖИВО в YouTube канала на БФС, а развиването му може да следите и на уеб страницата bntsport.bg!



Развоят на Конгреса:

07:30 часа - Начало на регистрацията. Делегатите започнаха да се събират във фоайето на столичния хотел, в който ще се организира Извънредният конгрес на БФС. В залата за регистрации обаче не бяха позволени публицисти.

07:53 часа - Изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов дойде на мястото, само че отхвърли да застане пред представители на медиите.

07:58 часа - На мястото на събитието са ангажирани десетки служители на реда и жандармеристи, които охраняват региона. На тяхно разположение има и водно оръдие.



08:19 часа -

08:20 часа -

08:37 часа -

08:45 часа - Мажоритарният притежател на ПФК Левски Наско Сираков пристигна пред столичния хотел и разяснява следното: " Левски ще гласоподава за Левски "

08:50 часа - Бившият заместник-изпълнителният шеф на БФС Христо Запрянов също към този момент е на мястото на събитието.



08:54 часа -

09:01 часа -

09:20 часа -

09:23 часа -

09:34 часа -



09:53 часа -

10:03 часа -

10:05 часа - Бившият началник на футболния съюз Борислав Михайлов към този момент е на Общото заседание на централата.

10:16 часа -

10:21 часа - И последният кандидат-президент на БФС - Манол Иванов - дойде на Конгреса



10:30 часа - Конгресът на БФС стартира!

10:35 часа - Борислав Михайлов приветства делегатите на Извънредното общо заседание: " Не имах вяра че толкоз скоро още веднъж иска ми се постанова да откривам Конгрес на БФС. Боли ме по-скоро от това, че усърдната работа, следването на тактиката малко по малко, осъществяването и преизпълнението на поставените цели и задания, напъните на БФС под мое управление да постави основите на положително и ярко бъдеще, всичко това бе зачеркнато по нападателен, безсрамен и вулгарен метод ", съобщи той.

11:27 часа - Борислав Михайлов желае неговата оставка да бъде гласувана очевидно от присъстващите на Конгреса

11:40 часа - След разгорещени разногласия в залата в последна сметка бе взето решение обособените комисии да бъдат формирани от един ръководител и четирима делегати.

12:40 часа - Делегатите в залата одобриха оставката на президента на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов. " За " гласоподаваха 303 делегати, а 12 бяха " срещу ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР