Насроченото за днес заседание на Министерския съвет се отлага, съобщиха

...
Насроченото за днес заседание на Министерския съвет се отлага, съобщиха
Коментари Харесай

Американски военни отложиха заседанието на правителството ни

Насроченото за през днешния ден съвещание на Министерския съвет се отсрочва, оповестиха от държавната пресслужба. Допълнително ще ви осведомяваме за идващото съвещание на държавното управление, се показва в известието.

Министрите са били уводомени в последния миг със есемеси, без да им се дадат пояснения, осведоми Епицентър.бг.

В момента в Министерския съвет има делегация от американски военни и се допуска, че това е повода за отлагането на съвещанието на държавното управление.

Би Би Си заяви по-рано през днешния ден, че при идното посещаване на шефа на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в България и Словакия, той ще изиска от съдружниците на НАТО да дават на Украйна „ системите за противовъздушна защита, с които украинците знаят по какъв начин да работят ”.

„ Съединени американски щати беседват със съдружници, които имат системи за противовъздушна защита, с които украинците знаят по какъв начин да работят - и можем да чакаме системите за противовъздушна защита да бъдат разисквани по време на пътуването на американския министър на защитата Лойд Остин в Словакия и България ”, посочи Би Би Си.

Правителството трябваше да разиска през днешния ден опцията нова компания или Агенция " Държавен запас и военновременни ресурси " да изкупи в интерес на страната 1 100 000 тона зърно от производителите и търговците в страната. Програмата цели да подсигурява продоволствието до 2023 година.

Министърът на земеделието Иван Иванов се оплака през вчерашния ден, че държавното сдружение „ Сортови семена - Елит “ отхвърля да извърши държавното решение, с което преди седмица му беше предоставено да изкупи количеството посредством Софийската стокова борса.

Министрите трябваше да одобряват и разпореждане за основаване на Съвет за електронно ръководство към държавното управление.

На дневен ред бе и одобряването на меморандум за съдействие сред министерствата на туризма на България и  Република Северна Македония.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР