Наследниците на починалия литовски бизнесмен Денис Ершов са завели дело

...
Наследниците на починалия литовски бизнесмен Денис Ершов са завели дело
Коментари Харесай

Децата на бизнесмена Денис Ершов съдят България за 1 млрд. евро

Наследниците на умрелия литовски предприемач Денис Ершов са завели дело за 1 милиард евро против България в арбитража на Световната банка, съобщи " 24 часа ".

Искът на Василиса и Егор Ершови е регистриран на 11 ноември тази година.

Според наследниците на Ершов те са били жертва на противозаконни дейности от страна на варненския областен съд, Агенцията по вписванията и Комисията за финансов контрол. Заради това Ершов и наследниците му били лишени от имущество.

Те предявяват желае от името на татко си, който умря от левкемия на 51-годишна възраст през 2017 година Двамата настояват, че непозволени дейности и бездействия на държавните органи са довели до срив на инвестицията му в един от най-големите дистрибутори на петрол и газ в България - сдружението " Петрол ”.

Още предходната година наследниците на Ершов изпратиха нотариална покана до финансовото министерство като пожелаха 840 млн. $ да им бъдат изплатени като обезщетение поради експроприацията на активите на сдружението.

Тогава адвокати, които са експерти по арбитражно дело, смятаха, че вероятността да се стигне до завеждането на иск е дребна, защото се изисква такса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР