Наследниците на починалата футболна легенда Диего Марадона спечелиха съдебна битка

...
Наследниците на починалата футболна легенда Диего Марадона спечелиха съдебна битка
Коментари Харесай

Съдът отреди: Наследниците на Марадона ще ползват името му като търговска фирма

Наследниците на умрялата футболна легенда Диего Марадона завоюваха правосъдна борба за потреблението на неговата комерсиална марка.

Марадона записва името си като комерсиална марка в Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност през 2008 година за разнообразни артикули, облекла, обувки и шапки.

Съдът на Европейския съюз удостовери, че е отхвърлил трансферирането на марката към " Сатвика ", аржентинска компания, принадлежаща на някогашния юрист на Марадона.

" Представените документи в поддръжка на поръчката за регистрирането на прехвърлянето не оправдават преотстъпването на комерсиалната марка на тази компания ", разгласи съдът.

Марадона умря през ноември 2020 година, а " Сатвика " по-късно изиска Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност да записва прехвърлянето на комерсиалната марка въз основа на два документа, издадени от някогашния футболист. След като това се случи, наследниците на Диего Марадона анулираха прехвърлянето, а " Сатвика " се обърна към Европейския съд, с цел да анулира решението.

" Съдът отхвърля желае на компанията " Сатвика " и удостоверява оценката, че предоставените документи не оправдават официално преотстъпване на комерсиалната марка в нейна изгода, според контракт сред двете страни. В допълнение, защото Марадона е умрял преди желае за регистрация на прехвърлянето, " Сатвика " не съумя да поправя нередностите, нито бе в положение да показа други документи ", се споделя в мнението.

" Сатвика " може да апелира решението пред Европейския съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР