Наскоро учени обявиха, че е е по-добре да бъдете сами,

...
Наскоро учени обявиха, че е е по-добре да бъдете сами,
Коментари Харесай

По-добре сами, отколкото в лоша връзка, доказаха учени

Наскоро учени оповестиха, че е „ е по-добре да бъдете сами, в сравнение с с неправилния човек “. Изследването е оповестено в научното издание Family Psychology и демонстрира, че качеството на връзките е обвързвано значително с физическото и психическо здраве.

Преди да стигнат до това умозаключение, откривателите от Университета Бъфало в Ню Йорк, Съединени американски щати, наблюдават двеста съществени връзки в продължение на две години. Участниците в проучването са младежи, които идват от фамилии с двама родители. Според учените няма значение дали става дума за брак или просто за близка и трайна връзка, защото и двете имат еднообразно отражение върху здравето.

Много от нас имат вяра, че е по-добре да сме с някого, в сравнение с сами, даже и да не се усещаме изцяло щастливи с този човек, с цел да не се усещаме самотни.

Оказва се, че тази логичност въздейства зле на здравето. Изследването открива, че колкото по-дълго сътрудниците прекарат в качествена връзка, или противоположното – колкото по-бързо излязат от некачествена връзка – толкоз по-добре се отразява това на здравето им. Партньорите, които се усещат удобно във връзката, схващат се между тях и не се карат всеки ден, са по-здрави, в сравнение с тези, които непрестанно се карат и се сдобряват.

Според Ашли Бар, водещият създател на проучването, неналичието на непоклатимост във връзките е директно обвързвана с меланхолия, алкохолна взаимозависимост и като цяло здравословни проблеми.

„ Резултатите демонстрират, че е по-добре за здравето да бъдете свободни, в сравнение с в некачествена връзка “ – показва Бар, представен от Daily Mail .  „ От значение е не просто да имаш връзка – а да имаш дълготрайна, качествена връзка , която е благотворна. “

Същият въпрос е бил издигнат и от екипа на доктор Томас Камарак, професор по психология  от Университета на Питсбърг, в обява в Psychosomatic Medicine . Ето какво откриват учените: хората, които непрестанно се карат с сътрудниците си имат с 8,5 % по-висок риск от сърдечно-съдови болести по отношение на тези, които живеят в съгласие.

Замислете се, до каква степен е здравословна вашата връзка?

Източник: Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР