Наскоро стана ясно, че Huawei ще се раздели с дъщерната

...
Наскоро стана ясно, че Huawei ще се раздели с дъщерната
Коментари Харесай

САЩ позволи на Qualcomm да търгува с Huawei

Наскоро стана ясно, че Huawei ще се раздели с дъщерната си марка Honor, с цел да може тя да оперира изцяло без значение и да избегне комерсиалните рестрикции, наложени от Съединени американски щати, върху компанията през тази и предходната година.
 Huawei, Honor и по какъв начин продажбата на дъщерната компания заобикаля възбраните на Съединени американски щати
Под напора на възбраните Huawei ще се раздели с марката Honor

Honor към този момент няма да зависи от Huawei

Китайският колос също по този начин към този момент е във финалната фаза на основаването на различна на Android операционна система, откакто връзките му с Гугъл също попаднаха под възбраните.

В последно време обаче се следи несъмнено оживление в американската администрация, което докара до издаването на лицензи на няколко компании за доставки на хардуерни съставни елементи към Huawei.
 Снимка 502018

В края на предходната седмица сходно позволение е получил и производителя на хардуерни съставни елементи Qualcomm, чийто чипове зареждат доста водещи модели смарт телефони на пазара.

Reuters оповестява, че Qualcomm има позволение да доставя на Huawei цялостен лист с съставни елементи, измежду които са и чипове за смарт телефони.

В лиценза обаче има уговорка, която не разрешава на компанията да доставя китайския си сътрудник с 5G хардуер, както бе постановено по-рано.
 Снимка 506268

Истината е, че актуалният лиценз надали ще окаже кой знае какво въздействие върху бизнеса на Huawei със смарт телефони, защото компанията е разчитала най-вече на своите Kirin чипове за флагманите си.

Ограничението за 5G съставените елементи също по този начин значи, че 4G чиповете на Qualcomm надали ще са изключително нужни за новите модели на Huawei, които най-вероятно ще са с 5G съгласуваност.
 Huawei, Съединени американски щати и при какви условия ще може компанията да продължи да купува чипове
Обрат за Huawei - Съединени американски щати разреши търговията на чипове с едно изискване

На фокус още веднъж е 5G

Все отново разрешението, обещано на Qualcomm, е още един сигнал, че отсега нататък можем да чакаме разформироване или омекотяване на рестрикциите върху бизнеса на Huawei, което би могло да докара и до възобновяване на партньорството с Гугъл.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР