Наскоро споделихме кои според нас са сред най-екзотичните плажове в

...
Наскоро споделихме кои според нас са сред най-екзотичните плажове в
Коментари Харесай

Кои са най-екзотичните хотели в пустинята по света

Наскоро споделихме кои съгласно нас са измежду най-екзотичните плажове в света. И тъй като лятната вълна още ни държи (и най-вероятно ще е задълго), помечтахме малко и за пустинята. Както предполагахме, тя също крие превъзходни места за вълнуващи почивки, и то измежду безкрайните пясъци, в които, стига жаркото слънце да разрешава, признаваме, че бихме заровили мечтателно ходила.
 Jibei Island Beach, Pink Sand Beach, Turquoise Bay и кои са най- екзотичните плажове в света
Кои са най-екзотичните плажове в света

Размечтахме се

Ето кои от селекцията на Espresso с хотели в пустинята ни се сториха най-екзотични и без двоумене бихме посетили.

Beyond Sossusvlei Desert Lodge, Намибия

Пустинята в Намибия излъчва присъщите си успокоение и тишина, а съответно този хотел в нея, дава опция на посетителите да се любуват на спиращи дъха гледки и пейзажи надлъж и нашир.

Разходките пешком са най-хубавият метод да се обходят оптимално прелестите на пустинната част на Намибия. А ако някой избира по-щадящ ходилата вид, може да резервира полет с балон или хеликоптер.

Едва ли е нужно да загатваме, само че въпреки всичко да кажем - да се погледа нощното небе със сиянието на неизброимите звезди, е също едно от най-запомнящите се прекарвания в пустинята.

Parker Palm Springs, Калифорния, Съединени американски щати

Този хотел също е в пустинята, въпреки и не на толкоз откъснато и изолирано кътче като предходния. Parker Palm Springs е райско място за всеки, който желае да изживее културата на мира в Калифорния.

За хотела може да се каже, че има шикозна, цветна и витална хармония, която локалните обожават. Освен на пясъците, посетителите могат да се радват и на планинските хубости в региона.

За по-енергичните хора са планувани ред занимателни интензивности като басейн, тенис кортове, фитнес и спа. А пък за тези, които избират ефикасната отмора, Parker Palm Springs разполага с доста хамаци, които единствено чакат някой комфортно да се настани и да си отдъхне в тях.

Hotel Hacienda 1800, Куатросиенегас, Мексико

Куатросиенегас е курорт в Мексико, където е ситуиран първокласният Hotel Hacienda 1800, който разполага с куп екстри - камини, ботанически градини и, несъмнено, и басейн. Но не кой да е, а с изцяло оборудван аква бар.

Колкото и да е първокласен хотелът обаче, той в действителност се отличава най-вече с това, че шефовете му целят да покажат на гостите хубостта на мексиканската пустиня. Предлагат преходи с екскурзовод, по време на които се обхождат най-забележителните гледки. Като в това време се стопира за ефектни фотоси.

Nayara Alto Atacama, Чили

Името на хотела подсказва къде се намира той - в пустинята Атакама в Чили. Това е и най-сухото място в света, само че Nayara Alto разполага с може би всичко, което бихме могли да желаеме от отмора измежду пясъците. Традиционна храна, културни обиколки, незабравими нощни гледки към звездите, спа и даже... лами.

Пухкавите животни също са една от локалните атракции. Изобилието от предлагани интензивности надали ще остави гостите с доста свободно време. Стига да са подготвени да се впуснат в завършения. И по-скоро насърчаваме тази концепция - точно по този начин ще им остане спомен за една незабравима отмора.

Al Maha Desert Resort and Spa, Дубай, ОАЕ

В емирствата има не едно или две екзотични пустинни кътчета, само че Al Maha Desert Resort and Spa в Дубай печели благосклонности с опцията гостите да си наемат частен басейн. По време на престоя си в хотела те могат да се впуснат и на проведени екскурзии и разнообразни интензивности, които включват пукотевица с лък, сафари, конна езда и даже лов със соколи.

А на феновете на пълноценния релакс, Al Maha предлага да се провиснал на спа или пък да се насладят на гурме вечеря с петстепенно меню.

Marriott Mena House, Кайро, Египет

Столицата на Египет е огромна и не са малко забележителностите, които си заслужава да се видят. Веднага се сещаме за величествените пирамиди. А най-хубавото на Marriott Mena House е, че посетителите му могат да се любуват на панорама към тях, и то от спалните си.

Бихме разбрали, в случай че не пожелаят да излязат от стаите поради превъзходния пейзаж, само че по този начин пък биха пропуснали да се възползват от ред екстри, които предлага хотелът. В него се провеждат специфични вечери, а също така има и спа, и басейн.

Al Wathba Hotel and Resort, Абу Даби, ОАЕ

Отново сме в Обединените емирства и е разбираемо за какво. Те са една от топ дестинациите за пустинни хотели. А и към този момент споменахме, че в страната омайните места не са по никакъв начин малко. И го потвърждаваме с образец за още едно от тях. Този път обаче не е в Дубай, а в Абу Даби.

 Гуатапе, Нуук, Шефшауен, Ханава и кои са най-цветните градове на планетата
Кои са най-цветните градове на планетата

Отправяме се на пъстро околосветско странствуване

Al Wathba Hotel and Resort примамва гостите си с опцията за наемане на частен басейн, вили и непрекъснато обслужване по стаите. Изобщо, прекарването може да бъде райско за всеки, търсещ успокоение и пълностоен отдих.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР