Наскоро от Банка ДСК научихме, че в онлайн платформата им

...
Наскоро от Банка ДСК научихме, че в онлайн платформата им
Коментари Харесай

Сайтът на Банка ДСК с престижна награда и над 1 млн потребители

Наскоро от Банка ДСК научихме, че в онлайн платформата им ДСК Директ към този момент има над 1 милион регистрирани консуматори – факт, с който не всяка банка може да се похвали. Това, както и новината от този месец, че корпоративният уебсайт на компанията е победител в категорията „ Банки “ в интернационалния конкурс на софтуерната компания Progress, ни накара да обърнем по-сериозно внимание на онлайн наличието на най-старата банка в България
Сайтовете на банкови институции имат сериозна роля в модернизирането на тяхната активност и директно въздействие върху осведомеността на хората, смяната на техните привички и това да стартират да употребяват банкови услуги, без да е належащо да вървят физически до клон на банка.

Едно от най-големите предизвикателство за уеб страниците и електронното банкиране е по какъв начин да бъдат още по-лесни и комфортни, да се запазят множеството функционалности и услуги, които оферират, само че и да останат познати за дейните консуматори.

От представители на банката научихме, че онлайн банкирането се употребява от голям брой консуматори с разнообразни умения и потребности – някои, с опит в България и чужбина, други, откриващи опциите на смарт устройствата. Статистиките демонстрират, че потреблението на онлайн услуги пораства, търсенето и доверието от страна на клиентите също, за което съгласно банката свидетелства и големия брой на техните консуматори.
Отваряйки уеб страницата на Банка ДСК, подхождаме към него като победител в категорията „ Банки “ в интернационалния конкурс на софтуерната компания Progress – „ Уебсайт на годината на Progress Sitefinity “ за 2017 година
Той съумя да се пребори с редица съперници в състезанието, който за седма поредна година отличи уеб страниците, основани със система за ръководство на наличието на Progress – Progress Sitefinity.

От банката изясняват партньорството си с софтуерната компания Progress с нуждата от система за ръководство на наличието (CMS), отговаряща на всички условия и упования на банката – еластичност, аналитичност, персонализация и администрация, както и на условията за сигурност и отбрана. Бонус за финансовата институция е и фактът, че платформата предлага свои лични принадлежности за разбор на връзката сред потребителя и уеб страницата, което разрешава основаването на неповторима функционалност, съгласно ползите на потребителите, разбор на данните и надграждане на съществуващите функционалности на уеб страницата.

В създаването на корпоративния уебсайт значима роля има и друга компания – Студио Х Дигитал. От банката споделят, че точно това партньорство е довело до създаване на платформа, която да предложи на потребителите ѝ едно неповторимо прекарване, извънредно улеснение при заявяване на артикули и услуги онлайн, както и комфорт при работа със уеб страницата през мобилни устройства.


DSKBank.bg
Корпоративният уебсайт на Банка ДСК е чудесно структуриран и потребителят не губи време, с цел да се ориентира. Основните раздели са елементарно разпознаваеми и тъкмо място, съгласно последните трендове в мрежата. Всичко, започвайки от менютата за корпоративни и частни клиенти, мине се през полетата за контакт и се стигне до новините, е добре подредено и разбираемо.

Едно от най-големите преимущества на уеб страницата е съществуването на клипове с информация по отношение на това коя функционалност по какъв начин се прави, като това, с изключение на изобретателно, е и метод даже човек, който за първи път се сблъсква с онлайн банкиране, да види „ по какъв начин се вършат нещата “, преди да стартира да ги прави самичък.

Добро усещане прави и фактът, че още на първата страница елементарно може да се откри полето, в което консуматор може да показа недоволство или рекомендация, като за задачата на мига се отваря нужната форма.

Доста добра е ориентацията, а ползваемостта е на високо равнище, когато приказваме и за търсенето на информация за издаване на другите банкови карти, или пък кандидатстването за заеми.

Интересна детайлност също по този начин е, че още на основната страница на уеб страницата имате опция да си запазите час за консултация, с цел да не се постанова да чакате, в случай че въпреки всичко решите да посетите и физически клон на банката.


Онлайн банкиране ( https://www.dskdirect.bg)
Едно от най-удобните онлайн банкирания от този месец е и с нов дизайн. Новата организация на менютата улеснява достъпа до най-полезната за потребителите информация, а дизайнът е изяло съгласуван с всички модерни условия. Банкирането може да се похвали с интуитивна навигация и бърз достъп до функционалности с един клик върху образно позиционирани бутони, контекстно ситуирани до банковите услуги.

С обновената платформа на интернет банкирането ДСК Директ банката обезпечава на своите клиенти освен съвременна визия и изчистен дизайн с минимизирани подменюта, само че и по-удобна навигация, улеснена функционалност и бързо деяние.
Време е да сме мобилни
  И до момента в който приказваме за онлайн банкиране, опция за интервенции без физическо посещаване на клон на банката, светът се разви толкоз бързо, че за няколко години към този момент даже не е нужно да седим пред компютъра в офиса или вкъщи – задоволително е да имаме мобилен телефон. Наред с опциите за онлайн кандидатстване за заем, издаване на банкова карта или разкриване на депозит, на пазара към този момент има и виртуални услуги, посредством които клиентите имат достъп до по-комплексно обслужване и консултация. Клиентите избират най-подходящия и комфортен за тях канал на връзка, съгласно техните потребности и желания, без да е належащо да посещават банков филиал.

Приложението DSK Smart дава достъп на потребителите до съвсем всички услуги, които могат да се употребяват от потребителя и в клон на ДСК през тяхното iOS, Android и Windows 8 устройство.


На процедура вие можете да се възползвате от Информация за наличност, елементи и придвижвания по разплащателни, спестовни и депозитни сметкиИнформация за заеми – излишък, вноска, падежна дата и др.Графично показване на съотношението доходи и разноски по вашите сметкиДетайли и информация по банкови картиПромяна на предели и краткотрайно блокиране на банкови картиПлащане на битови сметкиСпестяване посредством виртуална спестовна компонентаЗареждане на виртуална картаПреводи сред лични сметкиНареждане на преводи към трети лица посредством авансово непокътнати бланки и сключване с тоукън устройствоПолучаване на известия от БанкатаУправление на общоприети спестовни сметкиКандидатстване за кредитни артикули – кредитна карта, потребителски заем и овърдрафтИнформация за валутни курсовеИнформация за банкови офиси и банкомати
ДСК Директ е отличен образец за скоростта на развиване на електронното банкиране у нас. Услугата се радва на усъвършенстван дизайн и извънредно улеснение при заявяване на артикули и услуги през мобилни устройства. Тя е подобаваща за самостоятелни и бизнес клиенти, с бърз и елементарен достъп до банковата сметка. В допълнение, приложенията DSK Smart и DSK Business са отличен асистент за несъмнено банкиране когато и да е и от всяко едно кътче…
Интересни са и детайлностите, които тук от Банка ДСК споделиха с нас. Очаквано, максимален растеж имат транзакциите през мобилното банкиране ДСК Смарт, като съпоставено с 2017 година дейните консуматори на мобилната апликация нарастват с 76%, а транзакциите, осъществени през приложението с 85%.
Причините за това са все по-широкото нахлуване на мобилни приложения и цялостната цифровизация на каналите за даване на услуги. Сред обновените функционалности и артикули на Банка ДСК са вариантите за вход с пръстов идентификатор или къс ПИН, опцията за смяна на предели за изтегляне и плащане; блокиране, активиране, осъществяването на преводи, опазване на час за консултация в клон на банката, нова форма за противоположна връзка и други

На процедура това значи, че до момента в който си седите у дома на дивана или сте взели решение за спонтанна покупка – телефонът, който гледате от предходната пролет, моторът, за който съседа сигурно ще ви завиди или цветният диван за хола – можете да осигурите финансирането единствено през вашия телефон посредством отдалечените услуги на банката.
Текст под фотография или като поставка в каре
Само преди дни Банка ДСК завоюва огромната премия за „ Най-добър уебсайт на годината “ в категория „ Банки “ в интернационалния конкурс Progress Sitefinity 2017. Надпреварата се организира за седма поредна година и се конкурираха 51 уеб страницата, номинирани в 17 категории.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР