Наскоро ме питаха относно навика ми всяка сутрин да се

...
Наскоро ме питаха относно навика ми всяка сутрин да се
Коментари Харесай

10 причини да ставате рано

Наскоро ме питаха по отношение на навика ми всяка заран да се разсънвам в 4:30 ч. „ Какви са изгодите за здравето? ”  За страдание, такива не са ми известни – написа Лео Бабаута, създател на паметния блог Zenhabits.

И все пак, ранното ставане има куп други преимущества.

Нека първо да кажа, че в случай че сте нощна птица и по този начин ви е добре, няма причина да променяте нищо. Но за мен превръщането в ранно пиле (да, това е възможно) беше божи подарък. Помогна ми по толкоз способи, които мъчно мога да изброя. Ето единствено някои от тях:

Да посрещнеш деня. Обичам да ставам и да приветствам чудесния нов ден. Вдъхновен съм от Далай Лама, който споделя: „ Всеки ден, когато се събуждате, помислете си: благополучен съм, че се разсъниха през днешния ден, че съм жив, имам един драгоценен човешки живот и няма да го изгубвам. Ще употребявам всичката си сила, с цел да се развъртвам, да разтварям сърцето си към другите... “

    

Силен старт. Преди започвах деня си, скачайки от леглото, със забавяне, както нормално. Бързах да подготвя децата за учебно заведение, бързах да ги закарам до такава степен и да се върна, с цел да работя със забавяне. Отивах на работа сплескан, полузаспал и сърдит на всички останали. Не е отлично начало на деня. Сега имам открит сутрeшен обред, приключил съм какво ли не до 8 часа сутринта, децата също са станали рано, и по времето, когато всички отиват на работа, аз съм набрал преднина.

Тишина. Никакви детски писъци, футболни топки, коли, звук от тв приемници. Ранните часове са толкоз спокойни и тихи. Това е обичаното ми време на деня. Наслаждавам се на тези тихи моменти, на времето, което имам за себе си, когато мога да мисля, да чета, да вдишвам.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР