Наскоро британското военно разузнаване предупреди, че Русия подготвя алтернативни частни

...
Наскоро британското военно разузнаване предупреди, че Русия подготвя алтернативни частни
Коментари Харесай

Нова руска частна армия набира популярност по модела на Вагнер. Какво знаем за Конвой?

Наскоро английското военно разузнаване предизвести, че Русия приготвя " различни частни военни компании, които в последна сметка да заменят " Вагнер " в нейната забележителна бойна роля в Украйна ".

Подобна формация към този момент работи в региона на анексирания от Москва през 2014 година полуостров Крим. Става въпрос за частната бойна група " Конвой " , основана от Сергей Аксьонов , който оглавява локалната проруска власт и е считан за непосредствен до президента Владимир Путин .

Според английското разузнаване " Конвой " към този момент набира бойци в обществените мрежи и евентуално ще се конкурира с частната войска на Евгений Пригожин " Вагнер ". От месеци неговите наемници се бият главно в украинския град Бахмут, пробвайки се да го завладяват.

Статутът на Пригожин обаче в последно време е разтърсен в Русия. Той получи възбрана да набира пандизчии, откакто влезе в открит спор с Министерството на защитата и подлага на критика персонално съветския боен министър Сергей Шойгу , че не се изпраща задоволително муниции за " Вагнер ".

Западни анализатори допускат, че към този момент Кремъл ще се опита да се възползва по едно и също време от двете частни бойни формирования като изпрати бойците от " Конвой " в други региони на Украйна.

Междувременно Аксьонов намерено поддържа Пригожин в спора му с военното министерство, намеквайки, че чиновниците, които дават отговор за въоръжението, заслужават " смъртно наказване ". В отговор Пригожин похвали Аксьонов.

По информация на съветския ефирен канал ВГТРК " Конвой " е управителен от някогашната дясна ръка на Пригожин при задачите на " Вагнер " в Африка, който е прочут с прозвището Мазай .

Разследване на Bellingcat и Insider го разпознава като Константин Пикалов , който е управлявал наемниците на Пригожин в Мадагаскар и Централноафриканската република.

Пикалов е вписан в съветския указател на юридическите лица като водач на казашкото сдружение " Конвой ", което, от своя страна, е създател на " Военно-охранителна компания " Конвой ".

Именно това е компанията, с което наемниците към новата частна военна формация подписват договорите си, твърди основаният в Латвия проверяващ уебсайт, учреден от група съветски публицисти в заточение.

Формално новите наемници са регистрирани като военен запас към армията. Затова членовете на " Конвой " подписват два контракта - единият с частната компания, а другият - с Министерството на защитата, споделя пред уеб страницата някогашен член на новата военна формация.

По думите му това разрешава наемниците да имат обезпечено обезщетение при раняване или гибел. Според източника на iStories бойците получават към 200 000 рубли на месец (около 4300 лева), а командването - 300 000 . Освен това, на тези, които служат в продължение на най-малко една година, се дава обещание и земя в Крим или Абхазия.

По времето, когато стартира образуването на " Конвой ", членовете му са към 300 . Не е ясно какъв брой са в този момент. Съществуват данни, че част от тях към този момент са ситуирани в региона на Крим.

През март Аксьонов разяснява пред кримската телевизия, че бойците от новата формация, са " момчета, които са минали през всичко допустимо, ръководителите имат няколко ордена за смелост, а началникът на щаба е " Герой на Русия ".

По информация на кореспондентката на съветския ефирен канал ВГТРК Олга Курлаева боеприпасите, храната, оборудването и оръжието на " Конвой " се заплащат от извънбюджетни средства. Тя твърди още. че частната бойна група разполага и с тежка техника - танкове Т-80 и Т-90 , както и даже със лична система за електронно разузнаване.

Полигонът за образование на " Конвой " се намира в село Перевалное край Крим, съгласно информация, оповестена в един от чатовете, в които поддържат връзка доброволците.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР