Наскоро бе закрита 66-а конференция на Международната агенция по атомна

...
Наскоро бе закрита 66-а конференция на Международната агенция по атомна
Коментари Харесай

„Ядреният заговор“ на САЩ, Великобритания и Австралия няма да успее

Наскоро бе закрита 66-а конференция на Международната организация по атомна сила, на която разногласията по въпроса за шерване на технологии за атомна подводница сред Съединени американски щати, Англия и Австралия стана обект на разгорещени полемики. Китайският представител уточни, че изменението на „ легализацията “ за съдействието по въпроса е изцяло разрушено.

От септември предходната година, трите страни оповестиха проектите си за съдействие в прехвърлянето на технологии за атомни подводници в прорез с три интернационалните контракта.

Първо, това е Договорът за неразпространение на нуклеарните оръжия. Обявеното от трите страни съдействие е първият път след подписването на контракта, в който страни, притежаващи нуклеарни оръжия ще дават на такава без, тонове материали за производството им.

Второ, това е в прорез с Договора за Международната организация по атомна сила, в който се показва ясно, че организацията би трябвало да подсигурява, че помощта под нейния контрол няма да се употребява за военна цел.

Трето, това е в прорез с Договора за безядрена зона в Южния Тихи океан. Като държава-страна по контракта, Австралия приема материали за нуклеарно оръжие, това евентуално ще аргументи опасности за нуклеарно замърсяване, и също оказва удар за построяването на безядрена зона в региона.

Всичко това демонстрира, че в случай че съдействието сред трите страни се реализира, то ще докара до съществени закани. Експерти показаха, че в случай че това се извърши, ще бъде огромна спънка за процеса за световното неразпространение на нуклеарните оръжия.

 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР