Наско Сираков планира среща с Васил Божков в Дубай, след

...
Наско Сираков планира среща с Васил Божков в Дубай, след
Коментари Харесай

Сираков иска ясен отговор от Божков за дълговете

Наско Сираков възнамерява среща с Васил Божков в Дубай, след която да сведе до синята футболна общност резултатите от нея. Причината - някогашният притежател на има по документи да получава много пари от сегашния собственик на мажоритарния пакет акции. Сираков би трябвало да покаже на новото съдружие " Левски на левскарите " черно на бяло какви са финансовите искания на отдръпналия се в Дубай предприемач към клуба.

В едно от последните си изявленията Васил Божков удостовери, че е най-големият заемодател на Левски. Бившият притежател на клуба неведнъж съобщи, че няма да си изиска назад вложените средства. Тогава от " Герена " разкриха, че компании на Божков имат да получават 6 милиона лв., а също по този начин негови компании са изкупили дълга за построяването на бранш " А ", който бе бухнал до 20 милиона лв..

" Факт е, че съм най-големия заемодател на Левски. Никога няма да желая даденото назад. И постоянно ще оказвам помощ с каквото мога ", сподели Божков.

Именно уточняването на тези връзки ще стои на дневен ред пред управлението на " сините " през идващите месеци. Голяма част от сумите по контракт не са изискуеми незабавно, само че в идващите две години на процедура Божков може да претендира за тях, което значи банкрут, защото Левски няма от кое място да набави средства в подобен размер.

Срещата сред Сираков и Божков ще е в Дубай по обясними аргументи - предприемачът се тормози от правосъдната система в България и на този стадий не желае да се прибира и управлява остатъците от бизнеса си от там. А сдружението на последователите, което бе учредено преди няколко дни, би трябвало да види документална реализация на думите на Божков, че няма да си желае парите от Левски.

Освен това от " Герена " би трябвало да изяснят връзките си и с другия си някогашен притежател Спас Русев. Той също би трябвало да каже ясно дали има финансови претенци към клуба. При раздялата си със " сините " той оповести, че опрощава задълженията на клуба към него, само че това към момента не е официализирано с документи.

" Тема спорт "

Снимки: Sportal.bg
 В Италия взимат хрумвания от тениса за смяна на метода на потребление на ВАР В Италия взимат хрумвания от тениса за смяна на метода на потребление на ВАР 11 май | 06:57 343 0  Манчестър Юнайтед договаря за бранител на Спортинг (Лисабон) Манчестър Юнайтед договаря за бранител на Спортинг (Лисабон) 11 май | 06:24 1081 0 джакпота със Спалети " >  Де Лаурентис: Ударих <a href=джакпота със Спалети " > Де Лаурентис: Ударих джакпота със Спалети 11 май | 05:41 1347 0  Барселона се насочва към Жул Кунде Барселона се насочва към Жул Кунде 11 май | 05:03 1459 0  Челси чака предложения за Кепа Челси чака предложения за Кепа 11 май | 04:38 1642 0 Виж всички Водещи Новини  ЦСКА - София се разгласи срещу Никола Попов: Предпоставките да бъдем ритуално посечени са налице ЦСКА - София се разгласи срещу Никола Попов: Предпоставките да бъдем ритуално посечени са налице 10 май | 20:45 20676 334  Ливърпул сподели темперамент против Астън Вила на Стивън Джерард и е компактно до Манчестър Сити Ливърпул сподели темперамент против Астън Вила на Стивън Джерард и е компактно до Манчестър Сити 10 май | 23:57 26546 113  Добра вест: УЕФА усили възможностите на българския първенец за групите на ШЛ и ЛЕ Добра вест: УЕФА усили възможностите на българския първенец за групите на ШЛ и ЛЕ 10 май | 18:38 34568 38  Официално: УЕФА разгласи огромни промени в Шампионската лига Официално: УЕФА разгласи огромни промени в Шампионската лига 10 май | 17:53 41621 54 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР