Насилието срещу протестиращите ескалира в малките часове на нощта. Дългият

...
Насилието срещу протестиращите ескалира в малките часове на нощта. Дългият
Коментари Харесай

Тази нощ: провокации, насилие над протестиращи, Орловград разрушен

Насилието против протестиращите ескалира в дребните часове на нощта. Дългият ден на антиправителствени митинги завърши с провокации, всеобщи арести, пердах против почтени жители, замерване с жълти павета и заличаване на Орловград. 



Ситуацията се усложни, когато измежду спокойно протестиращите се намесиха и провокатори, които замерваха униформените със самоделни бомбички. " Стройни групи от по 5 – 6 до 10 индивида, с маски, качулки и задачите в черно хвърлят камъни и бомби по полицията. Полицията, от своя страна, демонстрира същинско самообладание. Протестиращите, не тези с качулките, се отдръпват от ден на ден ", разяснява журналистът Полина Паунова във Facebook. 

Според данни на полицията, задържаните са над 120, а потърпевшите служители на реда – над 100. Десетки стачкуващи са били вързани край входа на някогашния Партиен дом на ъгъла с бул. " Дондуков " към среднощ, както и под колоните на Министерски съвет. Протестиращи оповестяват и за всеобщи арести и побои, нанесени им от силите на реда в региона на Народния спектакъл, като измежду арестуваните имало и доста дами.

Полицията прехвърли отговорността за вливането на агитки в митинга върху уредниците от " Отровното трио ". Николай Хаджигенов се разграничи от провокаторите и съобщи, че не знае  " кой аргументи тази скотщина ".  

" Нощта на белите фланелки надмина позора от нощта на белия рейс. Падението на една власт се вижда от оръжията, с които е склонна да пази корупцията и мафията. Борисов е срам за България. Лютив спрей, разрушени глави, сълзотворен газ, обгазени публицисти и лекари, премачкани дами. А в този момент и водно оръдие. С него ли мафията мие съвестта си. Бунтът продължава ", написаха и във Фейсбук от " Отровното трио ". Полицията нарежда нощес водно оръдие пред Народното събрание на пл. " Независимост ", а от него с мегафон жителите бяха призовани да се разпилян, а полицията още веднъж употребява пикантен спрей. 



След като митингът беше разпилян Около 3:00 жандармерията организира акция на Орлов мост – барикадите бяха отстранени, а Орловград опустошен. Видео на " МлаДа България " е документирало дейностите на силите на реда. 

 
Лютив спрей против публицисти
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР