Нашият знак е пенсионерите ежемесечно да получават подкрепа, не само

...
Нашият знак е пенсионерите ежемесечно да получават подкрепа, не само
Коментари Харесай

Шалапатова: Ще разкрием нови услуги - дневни центрове, месечната помощ се вдига на 200 лв. за дете

Нашият знак е пенсионерите ежемесечно да получават поддръжка, освен по Коледа. Нека те знаят, че ние държим ежемесечно да получават повече. За нас е значимо качеството на живот за цялата година. Много хора се усещат самотни - от другата година ще субсидираме ограничения, с цел да са част от общността. Така социалният министър Иванка Шалапатова разяснява коледните добавки за пенсионерите, които тази година ще липсват.

 

Амбицията ни е да вдигнем равнището в качеството на пенсионерите. Има изкривявания в пенсионната система. Почваме цялостен разбор в нея, сега най-големият риск е за финансовата сигурност. Има изкривявания в заплащанията, сподели тя.

 

На място е страната, с изключение на всички ограничения с разчистването на пътищата, обществената система е в цялостна готовност и на първа линия, изясни министърът пред БТВ. По думите й първо в мобилизацията е посещаване на обществени служащи в домовете на нуждаещите се, мобилизизация на безработни лица да оказват помощ в реда, подкрепяне на обществено небогати лица.

 

Политиката през последните 10 години не дават резултат и детската беднотия е на високо равнище. Има нова финансова бюджетна стратегия, която ще даде над 400 млн. лева за общините. Предвижда се с 400 млн. лева нарастване в нашия бюджет, сподели тя. Увеличаваме помощите в България, втората вест - с нарастването на бюджет над 80 млн. лева ще се влагат в уязвими групи -  деца за увреждане да вземем за пример. В доста уязвими групи не се влага, разяснява още Шалапатова.

Дали ще има протестиращи хора от уязвимите групи, тя сподели: Зависи от тях, моята цел е да осигурим цялостна поддръжка.

 

Ще разкрием нови услуги - дневни центрове, месечната помощ се подвига на 200 лева за дете.  

Радикалните ограничения зависят от бюджета, заложени са средства за реорганизация и възобновяване на детски градини, сподели още тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР