Нашият генетичен код е заедността - различните да бъдем заедно,

...
Нашият генетичен код е заедността - различните да бъдем заедно,
Коментари Харесай

Карадайъ към младите в ДПС: Нашият генетичен код е заедността

Нашият генетичен код е заедността - другите да бъдем дружно, всеки да отстоява своята еднаквост и бидейки дружно, дружно да градим общото ни настояще и общото ни бъдеще. Така ние вършим политика 30 години. Това ни е завещано от националните будители. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи и претендент за президент Мустафа Карадайъ пред младите депесари на интернационален конгрес “Бъдещето на Европа и младите ” в Пловдив.



Днес Младежкото Движение за права и свободи става на 23 години и означи празника си с конференция, отдадена на ролята на младежите в Европа. Специален посетител на форума бе евродепутатът Енгин Ероглу от баварската партия Free Voters, член на групата на “Обнови Европа ” в Европарламента.

Каква е ролята на президентската институция в интеграционния развой на Западните Балкани? Какво се случва с Република Турция? Кога Европа ще има лична войска? Има ли Европа проекти за основаването на обединен здравен орган? Това бяха единствено част от въпросите на младежите от Движение за права и свободи към Мустафа Карадайъ, претендента за вицепрезидент Искра Михайлова, президента на АЛДЕ Илхан Кючюк, зам.-председателя на Движение за права и свободи Халил Летифов, евродепутата Атидже Алиева-Вели.



България би трябвало да има доста положителни връзки с всички своите съседи, сподели Карадайъ.

Западните Балкани е тематика на бъдещия президент, безапелационен бе Мустафа Карадайъ. И даде обещание: " Когато с госпожа Искра Михайлова влезем на " Дондуков " 2 ще създадем Софийски конгрес за Западните Балкани ".

Когато в зората на демокрацията Движение за права и свободи уточни мястото на България в Европейски Съюз и пътя към него - участието в НАТО, очерта и ясна политика за Балканите. Балканите би трябвало да сме част от Европейски Съюз и НАТО. Това е политиката на Движение за права и свободи и тази политика е значима за Европейски Съюз, акцентира Мустафа Карадайъ. И добави: " Ние сме поръчител за мира и стабилността в България и района ".



Сферата на сигурността и защитата на Европейски Съюз е една от най-чувствителните, сподели Искра Михайлова. И изясни, че от ден на ден се приказва по тематиката дали Европейски Съюз има потребност от своя система за сигурност. Казвам система, не войска, посочи Михайлова. И изясни, че дали ще има европейска войска и по кое време ще реши Конференцията за бъдещето на Европа.

Но Европейски Съюз към този момент приказва за европейска отбранителна промишленост, която е част от тактиката за общата европейска промишленост.

Европейската отбранителна промишленост си слага за цел да включи новите технологии в интерес на сигурността на европейските жители. Тя разполага с принадлежности, с които може да се работи, само че България, за жалост, изостава и в тази сфера, сподели Искра Михайлова. И укори последните няколко министри на защитата, че въобще не са съобщили на фирмите, познати на времето като военни фабрики, че има стратегия, от която могат да се възползват, че българските научни институти могат да вземат участие и в " Хоризонт Европа ", и в програмата за защита.



Ние с господин Карадайъ имаме самочувствието, че можем да превърнем Президентството в територия за реализиране на единодушие, в това число по тематиката за защитата и сигурността, акцентира Михайлова.

Значението на конференцията за бъдещето на Европа изясни на младежите Илхан Кючюк, някогашен ръководител на Младежкото Движение за права и свободи. И даде своя съвет към организацията: " Трябва да продължим да се развиваме - ускорено, забързано, в крайник с европейските трендове. Бъдещето на Европейски Съюз е нашето бъдеще ".

Западните Балкани не са в центъра на политиката на България. А Европейски Съюз дава големи средства за съгласуваност, акцентира още Илхан Кючюк. И добави: " Трябва да върнем диалога за Западните Балкани на Дондуков 2, с цел да има целенасочена политика и ясна посока, в която България ще работи за този район. Западните Балкани би трябвало да са зона на сигурност и разцвет ".

Бъдещето е на единни европейски системи, само че с почит към националните пълномощия, отговори Атидже Алиева-Вели на въпроса дали ще има обединен здравен европейски орган.  

Важно е Европейски Съюз да бъде обединен и всичко да се преглежда като единна политика, съобщи и евродепутатът Енгин Ероглу. Той посочи ролята на Движение за права и свободи в Европа и акцентира, че партията работи за промени в основните браншове обучение и опазване на здравето.



Има особена символика в това, че първият ръководител на младежко Движение за права и свободи през днешния ден е претендентът на Движение за права и свободи за президент на България, уточни зам.-председателят на Движението Халил Летифов. И даде своята повеля към младите: " Да се борим с двойните стандарти и със стандартите ".

Ние имаме полезности, идея, тактики. Днес едни хора ни приказват за честност, само че честността няма период на валидност до идващите избори, за нас тя е изконна полезност, сподели още Летифов.

Вървим по пътя на нашите будители и в никакъв случай не сме изменяли на техните завещания, съобщи при откриването на интернационалния конгрес ръководителят на Младежкото Движение за права и свободи Сезгин Мехмед. Ние сме в крайник с времето и една крачка пред нашите съперници, по този начин както ни е учил почетният ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган, сподели Мехмед.

" Уважаеми господин Доган, Вие ни научихте да градим мостове. Един от тях е приемствеността ", сподели Сезгин Мехмед и също уточни, че първият ръководител на младежката организация Мустафа Карадайъ през днешния ден е претендентът на Движение за права и свободи за президент на Република България.

Сезгин Мехмед акцентира, че вниманието на младежката организация на Движение за права и свободи постоянно е било ориентирано към това да внедри европейските модели в България.

" Боли ме, че 65% от популацията ни е на ръба на бедността, че сме с най-ниските приходи в Европейски Съюз, с най-ниските майчинства и с най-ниските пенсии ", сподели Салиха Емин, някогашен ръководител на Младежкото Движение за права и свободи. И добави: " Но ние не би трябвало да се помиряваме. Напротив - длъжни сме да се включим интензивно в политическите процеси, да помогнем на страната си да излезе от рецесиите ".

Нека постоянно бъдем будни, прикани младежите още един някогашен ръководител на организацията - Джейхан Ибрямов. В последния парламент видяхме едни сякаш можещи харвардци, които се оказа, че не могат да работят за развиването на България. Ние желаеме, можем, знаем и ще го създадем, сподели Ибрямов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР