Нашият дом е нашата крепост. Но понякога и в нея

...
Нашият дом е нашата крепост. Но понякога и в нея
Коментари Харесай

Тези вещи в дома ни правят нещастни

Нашият дом е нашата цитадела. Но от време на време и в нея се появяват съвсем невидими пробойни, които съумяват да нарушат комфорта ни . Във всяка къща има куп предмети, които от дълго време са изгубили предназначението си и единствено събират прахуляк.

Оказва се, че някои от тях имат и други негативи, с изключение на да затрудняват процеса по разчистване на дома. Едно няколко образеца за движимости, които е добре час по-скоро да намерят своето място на боклука или да ги подарим на някого. А, да, може и да ги продадем.

Непотребно занимание

Ако преди време около някоя приятелка сме се запалила от гоблените, да вземем за пример, само че пристрастеността ни към тях от дълго време е угаснала, е време да се разделим с всички съоръжения за упражняване на тази активност .

Ако стоят в дома ни и все ни припомнят за това, че не ни остава време за до неотдавна обичаното ни занятие, това несъмнено ще ни потиска . А и сме пръснали много пари за тях, които в този момент отиват напразно.

 Снимка 333755

Мрак

В слънчевите сутрини несъмнено сме късметлии, в случай че имаме дебели пердета, които не пропущат светлина. Но в действителност да се лишим от лъчите и топлината на слънцето пред по-голямата част от времето не е по никакъв начин добра концепция.

Със сигурност неналичието на задоволително естествена светлина може да повлияе на настроението ни. Е, няма да се превърнем във вампири, само че нищо чудно да станем апатични, асоциални и склонни към меланхолия .

 Снимка 333754

Счупеното не е на благополучие

Всеки пази най-малко по една паница или чаша, която съмнително се е напукала, само че по този начин и не я насочваме към кошчето за отпадък. А всякога, когато отворим шкафа и я забележим, не ни става по никакъв начин прелестно . Нямаме опция да си купим нова посуда или какво?

Според експерт по фън-шуй, пазенето на счупени движимости е обвързвано с възприятие за липса . Страхуваме се, че в случай че ги изхвърлим, въпреки и към този момент непотребни, няма да притежаваме задоволително. А това е нрав на бедността.

 Снимка 333758

Минало свършено

Наистина е много сантиментално да си пазим остарели писма или други мемоари на хартия . Но една купчина с листа, било то и мемоари от университета, основават най-много възприятие на безпокойствие и горест по отминалите времена.

Кога бяхме първи курс, по кое време имаме деца! Да, времето лети незабелязано и не е нужно една купчина хартия все да ни го припомня, лъхайки на мемоари.

 Снимка 333761

В изгода, но различен път

Да нямаме задоволително място в шкафовете и дрешниците и да стартираме да трупаме непотребните движимости по лавиците, които непрекъснато са ни пред очите , не е по никакъв начин добра концепция.

Така ще имаме образно доказателство, че не можем да се престрашим да се отървем от всичко излишно. тези движимости освен натрупат негативна сила в дома ни, само че и ни карат да се усещаме гузно .

 Снимка 333766

Не на смешка

Всякакви реклами артикули, които сме получили бонус, или занимателни продукти, чието време е изтекло . те също би трябвало да бъдат надалеч от очите ни и най-добре надалеч от вкъщи. Чаша с надпис " Най-добрият мъж " несъмнено не би трябвало да човек, който неотдавна се е разделил с приятелката си.

Разши плоскошеговити движимости, които от дълго време не провокират усмивка у нас , могат единствено да ни карат да си се чудим по какъв начин сме си купили сходно нещо. Затова - на боклука.

 Снимка 333767

Отминалата наслада

Колекция с плочи, касетки или дискове с обичана преди много години музика през днешния ден просто не ни е нужна вкъщи. Разбира се, сходни движимости са прочувствен спомен , който свързваме освен с интервали от живота си, само че и с съответни хора.

Но тези физически мемоари са в положение да ни пренесат в една носталгична серпантина, която няма да докара до нищо положително. А с цел да преборим възприятието за виновност, че се разделяме с предишното, можем просто да ги сложим в мазето и да си запазим лист с имената на албумите, да вземем за пример.

 Снимка 333769

Отражения допълнително

Да имаме огледало в дома си е чисто и просто нужда. Но да имаме няколко огледало на разнообразни места не е по никакъв начин добра концепция. Според учени от Института по психиатрия в Лондон, да виждаме постоянно лика си може да ни стресира и депресира.

Все отново, вкъщи постоянно сме във тип, който не е за пред света. А да се виждаме на всички места с тази неугледна визия няма по какъв начин да не е удар по самочувствието ни. Селфита може да си вършим и единствено в едно огледало.

 Снимка 333775

Детство мое

Всеки си пази по някой и различен спомен от безгрижните години с обелени колене и доста детски филмчета. Ако няма мощ, която да ни накара да се разделим с обичания плюшен мечок , то тогава може да имаме проблем.

 Снимка 333779

Складирането на движимости, които преди са ни били скъпи, само че през днешния ден нямат никаква стойност и приложение в живота ни, може да ни накарат да се замисляме много постоянно за смисъла на своето битие . Кои сме били, какви сме в този момент, защо се борим и накъде сме тръгнали, написа House Beautiful.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР