Нашите ракети не са съвместими със системите на НАТО и

...
Нашите ракети не са съвместими със системите на НАТО и
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Ракетите, които даваме на Украйна, са несъвместими с НАТО-вските системи

Нашите ракети не са съвместими със системите на НАТО и при отбранителна интервенция не могат да се употребяват. Това съобщи пред БНТ бившият заместител – министър на защитата Йордан Божилов.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11818
Повод за коментара му бе решението на депутатите за даване на Украйна на неизправни ракети С-300.

" Нямам учредения да се колебая, че избран комплект ракети при стартиране на инспекцията на самата ракета е излязла някаква неточност. Ракетите са системи, които имат детайли, които стареят. Когато системата за инспекция даде отклоняване, това значи, че в случай че се изстреля ракетата, тя ще полети в неконтролируема посока. За някои системи, изключително за тези системи, рискът е голословен в спокойно време ", изясни Божилов.

По негови думи в Украйна, където тече война, рискът е задоволително висок и може да се употребяват и такива ракети. Божилов акцентира, че България не губи отбранителната си дарба.

" Ако има действителен риск за България, ние действаме в границите на НАТО. Това значи, че на нашите територии ще бъдат ситуирани средства на нашите съдружници. За съжалние нашите ракети, в това число тези, които даваме на Украйна, те са несъвместими с НАТО-вските системи. Това значи, че по време на отбранителна интервенция тези ракети ще бъдат изключени,те не могат да бъдат употребявани ", сподели още Йордан Божилов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР