Нашите предци са ценили много лайката. Отдавна е известно, че

...
Нашите предци са ценили много лайката. Отдавна е известно, че
Коментари Харесай

6 неща, които прави с тялото ви чая от лайка

 чай-от-лайка

Нашите предшественици са ценили доста лайката. Отдавна е известно, че тя има неповторими лечебни свойства. Ще ви разкажем за преимуществата на това растение, противопоказанията, както и ще споделим рецепта за ароматния чай.

1. Намалява менструалната болежка

Чаят от лайка оказва помощ да се понижи болката в сериозните дни. Изследване на дами, които са пиели билковата напитка в продължение на месец, удостоверило това. Освен това, се забелязало, че измежду тези дами намаляло безпокойството, обвързвано с менструацията.

2. Лекува кожата и дребните рани

Изследователи потвърдили, че приемане на дестилат от лайка оказва помощ за оздравяването на дребни рани. В допълнение, мазилата от лайка могат да оказват помощ при екзема и леки възпаления на кожата.

3. Помага да заспите и да се отпуснете

Ако ви е мъчно да заспите, тогава вечер изпийте един чай от лайка. Той ще ви помогне да се отпуснете.

4. Може да помогне в лекуването и предотвратяването на рак

Трудно е да се повярва, само че някои откриватели настояват, че лайката може да влияе на раковите кафези и даже да преодтврати възникването им.

5. Намалява равнището на кръвна захар

Лайковият чай може да понижи равнището на кръвна захар. Този чай е добре да се пие освен от диабетици, само че и от всички, които желаят да предотвратят болестта.

6. Лекува болести на стомашно-чревния тракт

Често чаят от лайка се употребява за лекуване и профилактика на болести на стомаха и червата. Той подтиква производството на злобен сок и понижава чувствата за болежка. Освен това, всички възпалителни процеси се минимизират, а лигавицата се пречиства.

Вкусът на лайката не се нрави на всеки. Предлагаме ви една рецепта за сгряващата напитка, която вероятно ще оцените:

Продукти

700 мл вряла водя;
2-3-см корен на джинджифил;
2 с. л. изсъхнал цвят от лайка (или 3 чаени пакетчета)
1 с. л. мед.

Приготвяне

Залейте джинджифила и лайката с водата. Оставете за 10 минути. Добавете лимонен сок. Изцедете чая, налейте в чашата и се наслаждавайте. Когато чаят изстине леко, прибавете мед.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР