Нашите позиции по някои от секторните политики са твърде близки,

...
Нашите позиции по някои от секторните политики са твърде близки,
Коментари Харесай

Атанасова след срещата с БСП: Позициите по някои секторни политики са твърде отдалечени

Нашите позиции по някои от секторните политики са прекомерно близки, а по други прекомерно отдалечени. При всички положения тези диалози в безспорен конструктивизъм са доста потребни, тъй като ние сме две от партиите, които са имали доста сериозен политически и персонален конфликт между тях. Това съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ след срещата с Българска социалистическа партия.

Хубаво е, че в този момент намираме опция да обсъждаме дружно някакви цели, значими за България. Обсъдихме нашата визия, част от нашата управническа стратегия, само че времето от час и малко е прекомерно малко, с цел да разясняваме всичко, само че обсъждахме финансова политика и бюджетна такава, обществена политика, опазване на здравето.

По някои тематики нямаме безусловно никакви несъгласия, като да вземем за пример външна политика, с изключение от тяхна страна - помощта за Украйна. Нашата позиция я знаете, показали сме я неведнъж с гласувания, добави Атанасова.

" Ако намерим сили и храброст да търсим виновни решения би могло да се получи с гласоподаване на даже съществени и виновни решения в пленарна зала, когато се наложи да обсъждаме бюджет ", добави Атанасова.

" Българска социалистическа партия поддържат Еврозоната. Спорихме по опциите на недостига за влизане в Еврозоната, тъй като изискванията са инфлация, недостиг и несъмнено законодателство. Те считат, че в случай че има политическа воля в Европа, може да се направи компромис с това. Те не са срещу Еврозоната по принцип ", безапелационна е тя.

Атанасова разяснява, че са се разбрали да дефинират числеността и поименния състав на комисии, без да се избират управления. " Всички сме на мнение, че без да има болшинство, което да поддържа държавно управление, доста мъчно може да се избере управление на комисиите ", посочи тя.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС акцентира, че има благоприятни условия комисиите да се привикват от ръководителя на Народно събрание с изтъкване на дневен ред и с установяване на водещ съвещанието.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР