Нашите искания са съвсем резонни, те не са каприз и

...
Нашите искания са съвсем резонни, те не са каприз и
Коментари Харесай

Синдикатите на МВР: Исканията ни не са каприз и издевателство

" Нашите претенции са напълно резонни, те не са каприз и безчинство ". Това сподели в изявление за предаването " Неделя 150 " по стратегия " Хоризонт "  Илия Кузманов, заместник-председател на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерството на вътрешните работи (СФС Министерство на вътрешните работи ):
" Служителите на Министерството на вътрешните работи изоставят от заплатите в бранша с 15% още от октомври-ноември 2020 година. Това е общоизвестно и би трябвало да бъде известно на тези, които вършат бюджета. Освен, че не се наваксва тази разлика, се прибавя разликата от галопиращата сега инфлация ".

" При срещата ни с премиера на Република България господин Кирил Петков ние не получихме никакви уверения, че ще размишлява по предлагането ни за нарастване на заплатите с 20%, което е и повода митинг ът през днешния ден да се състои ", съобщи още заместник-председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерството на вътрешните работи:

" Протестът през днешния ден е на чиновници от цялата система на Министерство на вътрешните работи, освен на служители на реда и пожарникари. Подкрепят ни и сътрудниците от Министерство на правораздаването. Никога през годините не сме били гневни. Ние просто назоваваме нещата такива, каквито са ".

" Социален разговор по тематиката Бюджет 2022 нямаше ", добави още Кузманов:

" Последната инстанция, която би трябвало да вземе дефинитивно решение и пред която ние през днешния ден излизаме, е Народното събрание. Ако някой желае да каже, че има смяна и в случай че смяната е в това, че нещата в България се вземат решение от Народното събрание, то ние към момента имаме късмет ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР