Нашето училище все още остава обучилище. Част от знанията не

...
Нашето училище все още остава обучилище. Част от знанията не
Коментари Харесай

Иван Игов: Нашето училище все още остава обучилище, нуждае се от тотална промяна

Нашето учебно заведение към момента остава обучилище. Част от знанията не са въобще съответни нито към възрастта, нито към бъдещето на децата. На назад във времето остават неща, свързани с гражданското държание, със здравето и живота. Училището, още когато е основано от античните гърци, е основано, с цел да основава жители. "

Това мнение изрази предпсихологът Иван Игов.

Той разяснява, че учебният психолог не е терапевт, не е и психически съветник. Неговата роля е по-скоро превантивна, уточни Игов и посочи, че няма нито една същинска магистратура по учебна логика на психиката.

България е единствената страна в Европейски Съюз, в която логиката на психиката не е регламентирана като специалност, акцентира Иван Игов в предаването " Преди всички ".

" Иначе в учебно заведение има куп младежи, психолози, доста всеотдайни, само че огромният проблем и на учителите, и на психолозите е, че поколенията се трансформират. Дигиталните генерации са доста разнообразни. Те не възприемат света по абстрактно-логичен метод, както е издигната образователната система. Те събират лични тласъци, които да комбинират по метод, присъщ за всеки един от тях. Това вършат нашите деца. Те събират информация и подреждат като личен пъзел тази информация доста по-различно от това, което се случва в учебно заведение ", аргументира се Игов.

" Трябва да променим цялата просветителна система. Всичко, което в този момент децата възприемат по един отегчителен, нереален метод. Това значи тотална смяна в просветителната система ", безапелационен е психовологът.

Според него днешните педагози са " изправени пред една укрепление " и употребяват остарели средства и подходи, които в множеството случаи са и неразбираеми за децата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР