Нашето тяло е енергия и това означава, че ние редовно

...
Нашето тяло е енергия и това означава, че ние редовно
Коментари Харесай

Как спортът влияе на енергията ни?

Нашето тяло е сила и това значи, че ние постоянно би трябвало да се грижим за поддържането на тази сила. С вярно хранене и постоянна физическа интензивност – зумба, каране на колело, плуване, фитнес, йога, бягане и т. н. Всичко това способства за повишението освен на енергийните ни равнища, само че и на настроението ни. Вижте по какъв начин:

Намаляват се равнищата на стрес и рискът от меланхолия

Депресията е положение, което може да докара до всевъзможни физически проблеми. Хроничният стрес усилва риска от меланхолия. Хубавото е, че постоянната спортна интензивност ни оказва помощ да редуцираме напрежението. Когато се занимаваме със спорт, тялото ни освобождава ендорфини, за които учени считат, че са естественият еквивалент на морфина в тялото ни. При извършения ендорфините потискат болката и покачват настроението ни, карат ни да се усещаме по-спокойни и щастливи.

По-добър сън

Още една позитивна смяна, която настава в тялото ни, когато постоянно се занимаваме със спорт е, че се усъвършенства качеството на съня ни. Упражненията, които изпълняваме изискват обилни физически натоварвания от тялото ни. Имаме прилив на сила, ендорфини в границите на няколко часа.

След това напълно естествено тялото изпраща сигнал до мозъка, че му е належащо възобновяване. Започва обособяване на мелатонин, мозъчният химикал на съня. Когато спортуваме постоянно и балансираме равнищата на стрес, ние оказваме помощ на своето тяло да синтезира мелатонин, сънят ни е доста по-спокоен и пълностоен. Това от своя страна ни оказва помощ да сме отпочинали, енергични и в положително въодушевление.

Подобрява се самочувствието ни

Точно по този начин, спортът несъмнено подвига равнищата на нашата самокритика и това не остава неусетно от другите. Увереността ни, че можем да реализираме по-добри персонални върхове ни стимулира освен, когато се занимаваме със спорт.

Виждаме по какъв начин тялото ни се трансформира, отношението към него, ставаме по-привлекателни и знаем, че всяко изпитание си заслужава. Нашето тяло и мозък се приспособяват към позитивните промени.

Повишена резистентност на стрес

Редовните извършения освен понижават равнищата на хормона на напрежението кортизол, само че може и да покачат нашата приемливост към напрежението като цяло. По време на спорт, мускулатурата отделя химикали, които алармират на мозъка, известни като миокини. Те освен понижават тревогата и депресията, само че покачват настроението и могат също по този начин да оказват помощ на мозъка да бъде по-устойчив на стрес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР