Нашето настояване е Министерството на отбраната да спре този търг.

...
Нашето настояване е Министерството на отбраната да спре този търг.
Коментари Харесай

Манолова иска спиране на търг за имот до дюни край Созопол

Нашето гледище е Министерството на защитата да спре този търг. Изготвили сме рекомендация до премиера Борисов, с която настояваме за прекъсване на търга и изясняване на собствеността. Това сподели омбудсманът Мая Манолова по време на среща с жители, които я сезираха за подозрение за застрояване на предпазени територии в местността "Герени ", Созопол, наоколо до плаж "Златна рибка ". Става въпрос за продажба на парцел, частна държавна благосъстоятелност на Министерството на защитата, с размер към 20 дка, който се намира на към 200 м от морето и пясъчните дюни.

Според нашата инспекция и данните на профилираната карта на морските плажове и пясъчните дюни този парцел попада в обсега на Централен морски плаж "Градина ". Конституцията е безапелационна, че сходни парцели не трябва да се разпродават. На фона на презастроеното и унищожено Черноморие дребното парцели обществена държавна благосъстоятелност би трябвало да бъдат предпазени, съобщи Манолова, съобщи кореспондент на Novini.bg

Проблемът с презастрояването става все по-голям. Местата по Черноморието, които не са унищожени, не са толкоз, че да загърбим публичния интерес и да ги обявим за продажба. Необходима е целенасочена държавна политика, с цел да бъде непокътнато дребното останало незастроено по българското Черноморие, акцентира омбудсманът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР