Нашето бъдеще е да се интегрираме здраво със съюзниците си,

...
Нашето бъдеще е да се интегрираме здраво със съюзниците си,
Коментари Харесай

Тагарев: Сигурност може да имаме само с НАТО

Нашето бъдеще е да се интегрираме крепко със съдружниците си, с цел да подсигуряваме общата ни сигурност. Това сподели в профилирания учебно-тренировъчен комплекс „ Црънча “ министърът на защитата Тодор Тагарев. Той следи проява в границите на учението Stealth Dagger – 23. Трябва да си призная, че съм сюрпризиран от взаимоотношението на български, румънски и американски военнослужещи в дребни екипи, по какъв начин работят дружно и са отработили всички процедури за деяние, уточни министърът.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов разяснява, че в последната година се работи интензивно по планирането в НАТО за груповата защита, която е ориентирана към характерни райони. Това е новото в метода на НАТО във връзка с променената среда за сигурност, сподели Ефтимов. По думите му се разисква освен групирането на България и Румъния във връзка с районното командване на специфичните сили, а и щаб на многонационална дивизия в България, „ което е ярка проява на ангажираността на България към груповата и национална сигурност “. Претегля се ресурсно - хора, техника, въоръжение, връзки, с цел да предложим уравновесена конструкция, която да работи дейно и ефикасно, добави началникът на защитата.

„ Оптимист съм за това, което следва да създадем дружно в построяването на качества. България е изправена пред същите рискове, пред които и НАТО “, сподели командирът на Командването на Специалните интервенции на НАТО генерал-лейтенант Антонио Флетчър. Той добави, че чака с неспокойствие построяването на морския съставен елемент на специфичните сили за тактически интервенции.

Бъдещето на българската войска в частност взаимното командване на специфичните интервенции (СКСО) е в развиването на по-големи оперативни благоприятни условия в оперативна съгласуемост със силите за специфични интервенции на НАТО, уточни командирът на СКСО ген.-майор Явор Матеев. Той сподели, че със силите и средствата, с които разполагат, с поддръжката на страната, с реализирането в ускорени темпове на няколко значими плана и леко нарастване в персоналния състав, СКСО са подготвени да изпълнят поставените задания. Всеки ден подобряваме оперативните качества на българските специфични сили да възнамеряват и извършват действителни интервенции, когато се наложи, сподели още Матеев, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР