Нашествието на Русия беше момент на пробуждане и подчерта важността

...
Нашествието на Русия беше момент на пробуждане и подчерта важността
Коментари Харесай

Американският посланик у нас: Имаме късмет с България като съюзник

Нашествието на Русия беше миг на събуждане и акцентира значимостта на законността, свободите и свободните стопански системи. Новият български кабинет демонстрира взаимност към Украйна. Съединени американски щати са късметлии, че България е член на НАТО.Това съобщи американският дипломат в страната Кенет Мертен по време на Софийския стопански конгрес IV.

По отношение на войната в Украйна Мертен регистрира, че от позиция на Съединени американски щати това настъпление на Русия има въздействие върху всички ни и целия свят.

" То се оказа миг на събуждане и акцентира значимостта на върховенството на закона, нашите свободи и отворените ни стопански системи ", регистрира той.

Според дипломата всеки знае какво е заложено на картата.

" След 90-те години не съм вярвал, че ще има война в Европа ", означи Мертен и добави: " 2004 година и участието на България в НАТО са паметен миг. Много се веселя за изразът на взаимност, който демонстрира новият кабинет към Украйна, Европейски Съюз и НАТО. Ние (САЩ) се считаме за късметлии, че България е член на НАТО ", безапелационен бе той

Дипломатът подчертава върху нуждата от диверсификация на енергоизточниците.

" Важен беше моментът на реализиране на самостоятелност на България от съветски газ. Такива стъпки се виждат и във връзка с нуклеарното гориво, съветския петрол и други Съединени американски щати ще поддържа България в това отношение ", акцентира той.

Бившият президент на България Росен Плевнелиев напомни своите старания за европейската интеграция на страната.

" Когато станах президент, от първото си послание заявих, че Европейски Съюз и НАТО не са просто външна политика - това е моето семейство. България е мощна в мощни НАТО и Европейския съюз - най-хубавия план на демокрацията. Ние желаеме мир на Балканите и в цяла Европа ", съобщи той.

Според Плевнелиев България би трябвало да работи върху построяването на добра известност, както някои от своите съседи.

" Работил съм България да реализира известност като Гърция и Румъния и да бъде заслужен член на Европейски Съюз и НАТО. България би трябвало да способства за това единство в най-силният Алианс ", уточни той и добави:

" След 2017 година се приближихме до банковия съюз. Направихме проект за интеграция на Западните Балкани, инфраструктурни планове, търговски връзки с Гърция, Турция и Румъния. Дванадесет пъти се усили комерсиалния ни продан с Румъния ".

По отношение на вероятностите за присъединение към еврозоната и шенгенското пространство някогашният президент означи, че " за България това ще бъде голяма стъпка.

" Това ще облекчи логистиката и ще укрепне доверието в България. Нека да побързаме и да използваме средствата от Европейския фонд ", уточни той.

По думите на Плевнелиев би трябвало да интегрираме в допълнение отбранителната система и системата за сигурност, в това число с Украйна.

" Моят съвет към господин Денков е: Подпишете декларацията за участие на Украйна в Европейски Съюз ", разяснява той, като съобщи, че " България би трябвало да е водач на Балканите.Има разделяне в България, само че най-лошото разделяне е сред евроатлантическите сили. Нека тази управническа форума се резервира ".

По отношение на Украйна Плевнелиев настоя за бързо приемане на страна в най-големия боен алианс и постигането на обективен мир.

" Украйна би трябвало да бъде член на НАТО и то допустимо най-скоро. Ние заставаме зад нея и ще изпратим нов пакет помощ ", безапелационен бе Плевнелиев.

" Путин е боен деспот и в това отношение Русия се трансформира в Северна Корея. Затова би трябвало да реализираме резистентен мир. Той е вероятен, в случай че наложим условия, които дават отговор на нашите разбирания за международен ред ", заключи той.

Посланикът на Германия Ирене Планк разяснява, че в актуалната предизвикателна среда решението е доближаване и обединяване в Европейски Съюз и НАТО, в това число присъединение на България в Шенген.

" Интеграцията е значимо геополитически изражение и заради това Германия поддържа стремежите на България да се причисли към Шенген ", съобщи тя и добави:

" Когато беседвам с немски вложители, те имат желание да засилят наличието си в страната "

По думите на Планк решението на София да продължи поддръжката за Украйна може да служи като модел на държание за доста други страни, само че битката с хибридната война би трябвало да продължи.

" Трябва да се означи дезинформацията от началото на войната в Укайна. Руската агитация е ориентирана против България и доста други страни и би трябвало да й бъде противодействано ", сподели тя.

Германският послани означи, че новата немска тактика за сигурност е първата сходна до момента.

" Агресията на Русия ни накара да бъдем по-обединени и ни насърчи да приказваме намерено по въпросите за защитата и военните благоприятни условия. През последните 30 години всеки възприемаше обстановката от позиция на мира. Трябваше някой да ни разсъни по един недодялан метод от този сън, с цел да преодолеем зависимостта на Европа от Русия ", съобщи Планк

Посланикът на Австрия Андреа Икич-Бьом насърчи ролята на България в района.

" По отношение на сигурността, енергетиката и стопанската система България е значим състезател в района. Страната е образец по какъв начин една междинна по величина страна може да обезпечи доставките за района, че и отвън него. България играе основна роля за сигурността в Европа ", счита Икич-Бьом.

Според нея съветската експанзия не може да бъде оправдана по никакъв метод предвид на правото и полезностите на Европа.

" Австрия не може да реагира като членка на НАТО, само че можем да предоставяме филантропична помощ и нашата помощ е най-голяма на глава от популацията ", съобщи посланикът на Австрия.

" Защитаваме своите полезности и сме горди от нашето единение. Европейски Съюз към този момент не е единствено икономическа мощ, само че и такава, която може да пази полезностите си.

За да поддържаме единството, би трябвало да стоим зад интернационалното право, зад човешките права и тяхната отбрана ", добави тя и посочи, че " цените в Европа растяха не поради глобите, а поради самата война в Украйна "

Икип-Бьом означи, че за България и Европа е извънредно значим проектът за възобновяване и резистентност.

" Трябва да се премислят веригите на доставки посредством един реален метод. Необходимо е да се вгледаме в нашите мощни страни и какво можем да реализираме ", уточни тя./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР