Нашествие на змии във Варна. Експертите обясняват появата им с

...
Нашествие на змии във Варна. Експертите обясняват появата им с
Коментари Харесай

Община Варна нае ловец на змии

Нашествие на змии във Варна. Експертите изясняват появяването им с изключителното състояние от преди три месеца. Според тях неналичието на хора по улиците и парковете е довело змиите в града.

Честата поява на влечугите в Морската градина и централната част на Варна накара общинската администрация да наеме ловджия на змии.

Община Ловеч е взела ограничения да реагира при поява на водни змии в градска среда

Само преди седмица змия се появила в центъра на Варна и уплашила хората, които чакали на близката спирка. На място пристигнал ловецът Боян Благоев и след няколко минути я разкрил в близката градинка.

"Когато е имало змия, нямам празно, взимам я. После, както е по закон, отсам и отвън града ги пущам на някакво място, където те се усещат у дома, споделя Боян Благоев пред Българска национална телевизия.

Откакто е нает от общината Боян се е отзовавал на десетки сигнали. Обикновено съумява да стигне до мястото за двайсетина минути, само че не всеки път съумява да открие змията. Досега е уловил шест и постоянно смокове.

Съветва хората, когато видят змия, да не се пробват да я наранят, тъй като са предпазени от закона.

Боян Благоев споделя още, че нормално животното е по-уплашено от нас хората. Така че най-хубавият вид е 112 и дежурният към този момент ме изпраща на адреса.

Преди години Боян е изпитвал смут от змиите, само че взема решение, че единственият метод да преодолее страховете си е да си вземе змия за домакински любим. Така последователно ги учи и когато схваща, че се търси ловджия на змии във Варна, не се колебае.

Най-често змии се срещат в изби и тревисти местности, само че се случва да пропълзят и в коли. Успокояващото в тази ситуация е, че в града доста рядко има отровни типове.

У нас се срещат 17 типа змии. Пет от тях имат способността да създават отрови, само че единствено на два типа отровата е рискова за индивида. Това са усойницата и пепелянката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР