Нашенци масово пътуват и пълнят чантите в югоизточната ни съседка

...
Нашенци масово пътуват и пълнят чантите в югоизточната ни съседка
Коментари Харесай

Нашенци масово отскачат до Одрин заради евтини домати

 Нашенци всеобщо пътуват и пълнят чантите в югоизточната ни съседка след отпадането на 14-дневната карантина и премахването на условието за изработката на PCR проби. Над 20 000 души са минали границата единствено за два дни, регистрираха от граничните пунктове Капитан Андреево и Капъкуле. Заради големия напор от пътуващи са се образували тапи, обясниха още граничарите.

Масово скупчване на хора е имало и на пазара в Одрин, където инспекция на " България Днес " сподели, че цените са в пъти по-евтини, в сравнение с у нас. Килограм домати се продава за 50 стотинки, до момента в който по родните борси е съвсем невероятно да бъдат открити под левче.

В огромните супермаркети цената скача до 2,50-3 лв. за кг. Друг сезонен зарзават - патладжанът, също е на доста по-приемливи цени. Килото на одринския пазар е левче, до момента в който у нас е двойно повече. Традиционно от години перилните и почистващите препарати в югоизточната ни съседка са доста по-евтини, в сравнение с у нас. Това е мотив освен елементарните пазаруващи, само че и търговци да пътуват и да купуват огромни количества, с цел да зареждат обектите си.

Осезаема разлика има и при облеклата. Най-скъпите дънки са по 25 лв. за чифт, като могат да се намерят и за 15 лв.. Тениски по 3 лв. се срещат съвсем на всички места и също се купуват в големи количества. Сериозен интерес има и към учебните принадлежности за началото на образователната година.

Подготовката на дете с раница, тетрадки и останалите нужни неща излиза на половина по-евтино, в сравнение с, в случай че би трябвало да си ги набавите в България, кълнат се удовлетворени консуматори.

" Дори с парите, които даваме за гориво, отново излиза по-евтино да се пътува до Одрин. Хем вършим разходка, хем пазарим на положителни цени. Карантината ни спираше, само че в този момент можем още веднъж свободно да се движим ", описаха с огромна усмивка пред " " свиленградчани, които са измежду най-честите гости на известния пазар в Одрин.

Задължително на влизане и излизане от тържището в турския град хората се дезинфекцират, с цел да не разнасят болестта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР