Наше водещо съображение е да не се отива към ескалация

...
Наше водещо съображение е да не се отива към ескалация
Коментари Харесай

Тагарев зове Русия да не провокира ескалация на ситуацията в Черно море

Наше водещо основание е да не се отива към ескалация на обстановката и да се предотврати конфликт сред Русия и НАТО в Черно море, сподели пред Нова тв министърът на защитата Тодор Тагарев, като посочи, че това зависи от дейностите на Руската федерация.

Русия предизвика НАТО непрекъснато, добави той и продължи: " Тези затваряния на зони в нашето икономическо пространство, така наречен " обучение " е удължено за следващ път до края на месеца ".

Според него това е провокация към опциите ни да използваме нашите суверенни зони и да реализираме нашите суверенни права. 

За информацията, че съветски боен транспортен съд е разкрил сигнален огън по плаващ под флага на Палау транспортен съд в Черно море, Тагарев разяснява, че сигнален изстрел не значи, че е стреляно по кораба.

" Потвърди се, че е имало бординг, направени са инспекции какво транспортира корабът и той е освободен ", добави министърът. 

Тагарев сподели още, че за последните 48 часа в Черно море са минали над 100 кораба от юг на север.

" Тези кораби наложително минават през изключителната икономическа зона на България, някои минават през съответните коридори в териториални води. Това не е проблем. Проблем в тази ситуация е, че Русия, без да има някакви решения на интернационалните органи, сама постанова такива режими и задоволително нападателно се пробва да постанова своята воля ", настоя военният министър.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР