Наше проучване показва, че повече от 00% от германските инвеститори

...
Наше проучване показва, че повече от 00% от германските инвеститори
Коментари Харесай

Христо Етрополски: Над 90% от германските инвеститори са готови да направят своите разширения в България

„ Наше изследване демонстрира, че повече от 00% от немските вложители са подготвени да създадат своите разширения в България. Това е едно в допълнение доказателство, че изискванията тук са положителни. “

Това съобщи зам.-изпълнителният шеф на Българска организация за вложения Христо Етрополски по време на форума „ Диверсификация и завръщане на производствата в Европейски Съюз “, който се организира в Бургас и на който участва кореспондент на Искра.бг .

Той добави, че България продължава да се бори за привличането вложители и работи върху съответни капиталови планове , за които е в директна конкуренция с други страни от Централна и Източна Европа.

Етрополски напомни, че главен проблем на европейски стопански системи сега е неналичието на приблизително и висококвалифициран личен състав, като страната ми подхваща редица ограничения за решаването на този въпрос .

„ За нас приоритет са браншове като автомобилната промишленост, машиностроенето, електрониката, електротехниката, осведомителните технология и роботика. “

По думите на Етрополски преди към 15 години България е почнала доста съществено да промотира автомобилния бранш . Тогава годишният оборот е бил в границите на едвам половин милиард евро и 2-3% от Брутният вътрешен продукт, а в бранша са били заети сред 5000 и 7000 души . Към днешна дата оборът е достигнал над 5 милиарда евро на година, което към този момент е 11% от Брутният вътрешен продукт, а секторът дава работа на над 70 000 души .

Етрополски напомни, че страната ни разполага с над 35 центъра за научна-развойна активност и огромна част от съставените елементи се създават тук. Той цитира статистика, съгласно която 80% от датчиците на всички европейски коли са създадени в България.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР