Нашата задача е да констатираме всички пропуски в човешката дейност,

...
Нашата задача е да констатираме всички пропуски в човешката дейност,
Коментари Харесай

Държавата ще търси отговорност от виновните за бедствието в карловско, обеща Демерджиев

Нашата задача е да установяваме всички пропуски в човешката активност, които са способствали за бедствието . Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев, който инспектира региона на наводненията в карловско, с цел да види има ли човешка интервенция и нерегламентирана сеч.

По думите му би трябвало да се в профил опцията сходни пропуски да се позволяват в бъдеще. След като пропуските се открият, ще се предпазят обитаемоте места от сходни нещастия. Опитни следователи от Национална следствена работа също са на място. Вътрешният министър търси отговор трябвало ли е дървесните групи да са в гората или е трябвало да бъдат извозени.

За Демерджиев има съществени съмнения за нарушавания . Ако фактически такива се открият от следствените органи, той дава обещание наказания. До 10 дни той чака резултати от инспекциите. Първите усещания от днешната инспекция демонстрира, че извозването на дървесината не е по нормативната уредба.

, стана ясно още от думите на министър Демерджиев. Те ще охраняват непрекъснато. Служителите на реда ще останат в селата до завръщането на стопаните. Няма съществени сигнали за обири или увреждане на имущество досега, по думите на министър Демерджиев.

Той изрази увереност, че страната ще се оправи доста по-добре спрямо предишни бедствия. Силовият министър увери още, че страната ще търси отговорност от отговорните за бедствието.

Припомняме, че през предходната седмица наводнения нанесоха тежки вреди на няколко села в Карловско. Водата нанесе съществени материални вреди. Разрушена е част от инфраструктурата в района. В Карловско бе оповестено
 Спира всякаква сеч във водосбора на наводнените села в Карловско
Спира всякаква сеч във водосбора на наводнените села в Карловско

с. Каравелово, с. Слатина, с. Богдан, с. Войнягово, с. Столетово, с. Розино, с. Христо Даново и с. Дъбене
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР