Нашата работа като прокурор не е да ни харесват, ние

...
Нашата работа като прокурор не е да ни харесват, ние
Коментари Харесай

Гешев: Не сме актьори, че да ни харесват, едно министерство събира доноси

Нашата работа като прокурор не е да ни харесват, ние не сме артисти – нашата работа е да работим за българското правораздаване и българските жители. Това съобщи пред публицисти основният прокурор Иван Гешев в отговор на въпроса дали ще подаде оставка, както желаят договарящите за взаимно ръководство партии в Народното събрание.

„ Когато прокуратурата работи в другите страни се желае оставка (на разследваните – б.р.), в България се желае закриване на прокуратурата, махане на основния прокурор, лустрация – която опонира на европейските полезности и реподбор “, съобщи Гешев, като акцентира, че като основен прокурор има доста по-малки пълномощия от европейските си сътрудници и ще желае тълкувателно решение от Конституционния съд по въпроса, с цел да бъде ясно това.

В продължение на 18 минути основният прокурор разви отначало тезите си от последните си изявленията – че офанзивите против него и против профилираното правораздаване обслужват лица, които сега са разследвани и подсъдими; че проведената престъпност още веднъж е във напредък и че прокуратурата осъзнава потребността от промени, само че желае равноправно присъединяване в експертен спор.

„ Ние сме извънредно обезпокоени за това, че сред институциите се води война, която прераства в персонална вендета, даже репресии против родственици на магистрати “, разгласи Гешев, като отхвърли да даде повече детайлности.

По сходен метод той в края на спонтанния си брифинг означи, че „ едно министерство, което няма нищо общо с вътрешните работи, се занимава със събиране на доноси против магистрати “.

Кога въпреки всичко ще подаде оставка Гешев? " Когато преценява, че не съм потребен за прокуратурата и във всички тези неистини, които се изсипват, се окаже, че има нещо правилно ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР