Нашата политика е 100% диверсификация от Газпром“. Незабавна! Това заяви

...
Нашата политика е 100% диверсификация от Газпром“. Незабавна! Това заяви
Коментари Харесай

Борисов: ПП направиха България три пъти по-зависима от Русия по време на санкции

Нашата политика е 100% диверсификация от „ Газпром “. Незабавна! Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Комуникационните канали на ГЕРБ в обществената мрежа са били ударени нощес от хакерска офанзива. По-конкретно става дума за три изявления, които разкриват енергийните далавери на някогашните ръководещи от „ Продължаваме промяната “. В рамките на няколко часа под изявления свързани с тематиката за газа и „ Газпром “ са коментирали хиляди консуматори, чийто профили са били видно подправени, съобщи на изключителна конференция Георг Георгиев от ГЕРБ. Коментарите са били еднотипни, с идентични правописни неточности, а профилите им са заимствани от съветската обществена мрежа „ ВКонтакте “.

Една от офанзивите е обвързвана с разпространяването на подправена вест, че Бойко Борисов е декларирал, че „ Газпром “ би трябвало да се върне в България през 2023 година, което не дава отговор на истината. Лидерът на ГЕРБ напомни думите си, които са били изопачени.
“Когато цитираш обстоятелства, най-трудно се опровергават. Пред вас през вчерашния ден повече от изрично декларирахме, че изрично сме за 100% диверсификация от „ Газпром “ и не поддържаме никакъв дълготраен контракт. И да кажат, че аз съм споделил да удължим контракта с „ Газпром “ е безспорна неистина. Единственото нещо, което ги предизвестих е да бъдат деликатни, в случай че желаят да го съблюдават, в случай че желаят не. Нашата политика е 100% диверсификация и тъй като те не са съгласни се пробваха да ни запушат устата. Само че, от фейсбук направиха инспекция, видяха, че сме споделили истината и ни отпушиха профилите. Тази гневна офанзива пристигна, тъй като през вчерашния ден заявих, че ще потвърдим с числа, че сме станали доста по-зависими от Русия “, разяснява водачът на партията Бойко Борисов. " Искаме да подпишем подписката за диверсификацията от Русия, само че те я скриха. "

Борисов акцентира, че единствено за 5 месеца ръководство на Политическа партия и тяхната коалиция, България е станала три пъти по-зависима от Русия по линията на стокообмена.
„ Общото износът за първите четири месеца на 2022 година е повишен номинално с 33,6%, до момента в който вносът нараства с 40,5%. Така комерсиалното салдо се утежнява с близо 2 милиарда лева по отношение на предходната година. Това е приключване на запас на българската стопанска система “, уточни водачът на ГЕРБ.
„ Над 160% е повишен вносът от Русия по време на наказания. Това ли е откъсването от съветската взаимозависимост уважаеми Христо Иванов и Атанас Атанасов, обръщам се към Вас, тъй като ви почитам. Политическа партия са ми ясни “, съобщи Борисов.
Той акцентира, че със своята политика трите ръководещи до неотдавна партии отпред с Политическа партия, са изнесли милиарди по посока на Русия, а в този момент провеждат танцуващи митинги и настояват, че президентът Румен Радев бил съветският човек.
„ Най-изгодното за Руската федерация държавно управление е това на Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия. България стана три пъти по-зависима от Русия по линията на стокообмена. “, добави Борисов. Той отхвърли и техните нападки във връзка с газопровода „ Балкански поток “, уточнявайки, че това е единственият план, през който печелим за сметка на Русия стотици милиони от директни такси.
„ На пет места, на пет точки от " Балкански поток " може да се получава газ от другаде, освен от Русия. И някой в случай че твърди противоположното, можем незабавно да тръгнем и персонално да им покажа тези пет точки на системата ", добави Борисов.
Големият стратегически, европейски план, беше Набуко, само че Западът отстъпи на Русия и той се провали, добави Борисов. /„ Набуко-Запад “, именуван още Турско-австрийски газопровод, трябваше да транспортира природен газ от турско-българската граница до Австрия през територията на България (424 km), Румъния и Унгария, като източници на природен газ трябваше да бъдат Азербайджан и Иран - бел. ред./.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и предлагането на Слави Трифонов за провеждането на референдум за президентска република.
„ Когато приказвам за Слави Трифонов в никакъв случай не бих го нарекъл артист от предишното, а бих го сложил измежду най-хубавите артисти на България. Неговите песни се чуват на всички места.
Не съм конституционалист и не знам дали с референдум може да се направи смяна на Конституцията “, сподели Борисов.
Той счита, че политическите партии би трябвало да бъдат по-отговорни, водачеството също е отговорност.
„ Най-големият проблем на ГЕРБ бе, че през тези 10-12 години нямахме действителна съпротива. Сега, когато ние сме съпротива, видяхте каква е работата. Демокрацията изисква мощни ръководещи и още по-силна съпротива, тогава няма да си разрешават корупционни схеми. Към този метод на деяние, който е в западните страни, ние би трябвало да се стремим “, добави Борисов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР