Нашата основна цел е удължаване на периода на туристическото търсене,

...
Нашата основна цел е удължаване на периода на туристическото търсене,
Коментари Харесай

Николай Димитров проведе предизборна среща с жителите на Слънчев бряг-Запад

Нашата съществена цел е удължение на интервала на туристическото търсене, тъй като имаме капацитета, естествените и културни дадености, сподели Димитров

Предизборната среща на Николай Димитров с жителите на Слънчев бряг имаше за цел да регистрира миналия мандат 2019-2023, да презентира новите хрумвания за продължение благоустрояването на  западната част от комплекса и да запознае жителите с проектите за развиване на обществените действия и услуги в община Несебър.

„ Проектите на Общината в областта на обществените действия плануват основаване на Дневен център за хора с увреждания, който ще действа в помощ на наши съграждани в неравностойно състояние и техните фамилии. Във връзка с разработващата се сега Областна здравна карта, която ще послужи за основа на Националната здравна карта, сме създали обосновано искане   за спомагателни екипи на незабавна помощ и увеличение на броя на направленията за медицински експерти, изключително през летните месеци. Поставили сме и въпроса за разширение въз основата и обсега на услугите, които съществуващите на наша територия лечебни заведения за рехабилитация  предлагат “ – сподели господин Димитров.

Той разясни перспективите за развиване на различни на летния  туризъм форми на туристическо предложение и присъединяване на общината като основател и изпълнител на  проекти за привличане на нови гости отвън дейния сезон.
 Срещата мина при голям интерес
„ Нашата съществена цел е удължение на интервала на туристическото търсене. Това е посоката, в която би трябвало да работим, тъй като имаме  потенциала,  природните и културни дадености и най-много хората, които желаят и могат да работят за  популяризирането на община Несебър като дестинация, предлагаща благоприятни условия за упражняване на състезателен, културен, набожен, здравен, брачен туризъм и други  В момента създаваме концепцията за създаване на кемпер парк, който ще даде база за развиване на ново туристическо предложение в нашия регион. “ – сподели Николай Димитров.

В резултат на положителните стопански вероятности Слънчев бряг- запад се трансформира в притегателно място за доста млади фамилии. В отговор на това и в осъществяване на  политиката за поддръжка на демографските промени и подмладяване на популацията, община Несебър предприе разширение на ДГ „ Слънце “ – Сл. бряг. Детското заведение към този момент има потенциал за още две групи, музикален салон и актуализирано дворно пространство с нови детски площадки.

Сред изпълнените от общината значими планове  е първият стадий от реконструкцията  на ул. “Първа “, която е разширена с локално платно, нов тротоар и паркинг зона, направено е  озеленяване, инсталирано е  лед осветяване и нови спиркови заслони. За втория стадий – от моста на р. Хаджийска до светофарно кръстовище с отклоняване за с. Тънково, има издадено строително позволение. Третият стадий, който също е плануван за идващия мандатен интервал, ще обхване правата от хотел „ Калофер “ до светофарното кръстовище  Слънчев бряг – Свети Влас.

Николай Димитров детайлно обясни механизмите на систематизиране на общинския бюджет, в това число за инфраструктурно строителство.

„ Застрояването на  Слънчев бряг-запад  и оформянето му като регион на Несебър стартира при цялостна липса на  подземна и надземна инфраструктура  и връзки, ВиК мрежа и други, а частната самодейност се разпростра в невъобразим мащаб и то за малко време. Това сложи  пред общината задачата да догони темпа на разгръщане и да  реализира проектирането и  строителството на градската  инфраструктура. И освен това – тук-там изчакваме приключването на частната строителна самодейност, с цел да стартираме  с построяването на  улици, алеи, тротоари, осветяване. “ – сподели господин Димитров.

Част от плануваните общински дейностите  за благоустрояване на Слънчев бряг- запад плануват  монтаж на улично осветяване към кв. „ Стария възел “. „ Планирали сме частична реорганизация на уличната инфраструктура и на две детски площадки, едната от които е в квартала. Трябва да се вземе поради, че на територията на Слънчев бряг -запад терените са най-вече частна благосъстоятелност и ние нямаме опция да проектираме огромни обекти. “    

Община Несебър възнамерява строителство на улица,  успоредна на  „ Първа “, която ще минава  зад градския стадион на Несебър. Осъществяването на плана  ще донесе доста разтоварване на трафика и различно трасе за придвижване на автомобилисти и пешеходци.

С реализацията на  проекта, който планува   реорганизация на пътя Слънчев бряг -  Свети Влас, ще се разшири  пътното платно от светофара на кръстовището  за Св. Влас  до кръстовището с ул. „ Сатурн “ във вилна зона  „ Зора “.

Важен план със обществена значителност   и принос за угаждане на  образователните  потребности  на учащите се и  потребността на туристическия  бранш от квалифицирани фрагменти е проектът за уголемение на ПГТ „ Иван Вазов “. „ През предишния мандат Община Несебър закупи имота в съседство на гимназията и към този момент планираме строителството на здания, обслужващи потребностите на учебното заведение от база за разнообразни учебно-практически действия. “ – разяснява Николай Димитров.

„ Общината продължава поетапното строителство на инфраструктура,   свързваща  отделните региони на  Слънчев бряг - запад в общата градска   мрежа от автомобилни и пешеходни зони.  В миналия мандат бяха подхванати  дейности по благоустрояването  на  кв. „ Пясъците “, като бе построена основната квартална улица  и страничните улици с прилежащите им тротоари и осветяване.  Строителството на инфраструктура би трябвало да е съобразено с  възможността за  връзка на новопостроената улична мрежа с по-значими пътни артерии, които да обезпечават бързо и елементарно  придвижване от и за жилищните зони. “ – разяснява  Николай Димитров.

През последните четири години на територията на Слънчев бряг –запад бяха асфалтирани и осветени улици в кварталите “Камелия “, “Фрегата “ и “Стадиона “. Изградени са улици и в други квартали и е инсталирано  улично и алейно осветяване. Направени са   джобове за автобусни спирки по ул. “Първа “.
 Улицата зад стадиона в Слънчев бряг
За жителите на блоковете в съседство с Пожарната бяха инсталирани подземни контейнери за събиране на боклуци.

„ Темповете на създаване на инфраструктурата в Слънчев бряг-запад се дефинират от доста фактори като мащабите на територията е единствено един от тях.  Динамиката в частното планиране и строителство, които се осъществят там, ни дават тласък да работим още по-упорито за поетапното включване на високи  квартали на Слънчев бряг –запад в цялостна инфраструктурна скица с  благоустроена градска  среда, зелени зони и осветени  улични и пешеходни пространства “ –каза господин Димитров.

Николай Димитров е самостоятелен кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР