Нашата комисията на 99 процента сме готови с организацията. Това

...
Нашата комисията на 99 процента сме готови с организацията. Това
Коментари Харесай

Не се сърди, човече и карти ще уплътняват времето, докато се чака за протоколите на вота

Нашата комисията на 99 % сме подготвени с организацията. Това сподели ръководителят на ОИК-София Полина Витанова, съобщи БГНЕС.
“Това са най-сложният и най-тежък тип избор в ИК. На територията на Столична община той е още по-сложен и тежък, защото тук се организират 3, а тук-там и 4 типа избори ”, уточни Витанова.
Тя добави, че протоколите са 3, тук-там 4. Протоколът за общински съветници е дълъг 18 страници.
В зала „ Арена Армеец ” ще се влиза през 3 входа, транспортните средства ще бъдат спирани тъкмо пред входовете, с цел да не се постанова членовете да носят чувалите. Тя заяви, че на образованията са участвали доста повече членове.
“Изчакване сигурно ще има. Това, което сме подхванали, е, че всеки член на Общинска изборна комисия има помощник, който ще го подкрепя, тъй като считаме, че по този метод процесът ще става по-бърз. Отделно, имаме механически сътрудници, които са към 140, които логистично да подкрепят членовете на Секционните изборни комисии, да го настаняват в залата по поредността на идването им, тъй че първите пристигнали са бъдат настанени в долната част с цел да не се постанова и да лишава дълго време напредването им до входа, в който те ще влизат в един от трите пункта. Смятаме, че с тези ограничения ще се усъвършенства работата и ще се форсира процесът ”, уточни тя. По думите на Витанова бързината на процеса зависи, не от трите пункта, не от трите места, не от разделянето на комисията, той зависи от това дали ще са правилно попълнени протоколите, първо, и второ от това, че ние би трябвало да приемем над 4800 протокола от секционните изборни комисии, това е към 120 протокола на всеки член на ОИК, а протоколите са дълги и комплицирани ”, изясни ръководителят на ОИК-София.
През 2015 година комисията била от 19 членове, в този момент общинска изборна комисия е от 41 членове.
Председателката уточни и че има обособени кътове, в които ще бъдат инсталирани екрани, на които ще прожектират български филми. “Има игри “Не се сърди дребосъче ”, табла, карти, с които да могат да уплътнят времето си по по-добър метод ”, изясни тя. Има 5 медицински пункта, в случай че се наложи да се оказва помощ и подпомагане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР