Нашата идея е да завъртим системата към повече приложност и

...
Нашата идея е да завъртим системата към повече приложност и
Коментари Харесай

Форматът на изпитите се променя, за да има по-добра приложимост на знанията, заяви заместник просветният министър

Нашата концепция е да завъртим системата към повече приложност и умения за живота. Забелязахме, че българските възпитаници се оправят доста добре със знанията, които са придобили, само че не толкоз добре с това да ги приложат в действителна житейска обстановка. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева.

" Задачите на Пиза, които са интернационалните приети и използваме като насочна точка, са многокомпонентни и многопластови. Нивата на трудност са от 1 до 8. Това, което е друго от българските задания е, че освен изследват съответните познания, а и дърпат предметни връзки сред обособените предметите ", разяснява Наталия Митева.

Тя изясни, че ще се основат банки от запаси за учители, посредством които те ще могат да имат достъп до такива проби и задания.

" Ще въведем и входни проби при започване на всяка година за 8 и 9 клас, с цел да можем да забележим къде се намираме още при започване на образователната година и върху какво би трябвало да се акцентира ", сподели заместник-министърът на образованието и науката.

По думите й на международно равнище се следи спад на резултатите на учениците в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

" Имаме потребност на международно равнище да се премисли какъв е смисълът на образованието. Общественото, общественото обучение стартира да губи смисъла си измежду младежите. Ние би трябвало да намерим кое ще им помогне да намерят своите кариери ", изясни Наталия Митева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР