Наш плувец продължи да пише история.Петър Мицин продължава със своето

...
Наш плувец продължи да пише история.Петър Мицин продължава със своето
Коментари Харесай

Плувецът Петър Мицин стана световен шампион на 400 метра свободен стил за юноши

Наш плувец продължи да написа история.

Петър Мицин продължава със своето удивително показване през 2023 година. Талантливият ученик на Николай Вакареев извоюва и международната купа за юноши на 400 метра свободен жанр.

На шампионата в израелския град Нетания 18-годишният Мицин се наложи във финала с 3:46.49 минути. Сребърния орден извоюва италианецът Алесандро Рагаини с 3:46.66 мин, а бронза заслужи неговият съотечественик Филипо Бертони с 3:48.73 мин., написа Sportal.bg.

Петър Мицин е международен рекордьор на 400 м св. жанр за юноши. Той записа върховото си достижение от 3:44.31 минути на 9 юли в Белград (Сърбия) по време на Европейското състезание за юноши и девойки. Тази година геният в плуването сграбчи четири европейски трофеи - три при юношите в Белград и една на 400 метра свободен жанр за младежи до 23 години в Дъблин.

Световната купа на Петър Мицин е историческа, защото е първа за български плувец на 50-метров басейн. Подобно достижение има и Петър Стойчев, само че в плуването в открити води със златото на 25 км на Световното състезание в Шанхай преди 12 години. Така роденият във Велинград играч към този момент има две исторически достижения, реализирани това лято, откакто преди два месеца сложи международен връх за юноши на 400 метра свободен жанр на Европейския шампионат за юноши и девойки в Белград с 3:44.31 минути.

Мицин ще плува в още три дисциплини на Световното - 200 и 800 м св. жанр и 200 м бътерфлай.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР