Наш експерт изрази прелюбопитно мнение за това, което Австрия причинява

...
Наш експерт изрази прелюбопитно мнение за това, което Австрия причинява
Коментари Харесай

Весела Чернева обясни защо Австрия ни размотава за Шенген

Наш специалист изрази прелюбопитно мнение за това, което Австрия предизвиква на България.

Преговорите с Автрия са вървяли до 23 декември и са били възобновени незабавно след двата коледни дни. Със сигурност държавното управление е желало точна дата за приемането ни в Шенген и по суша. Въпросът е какво може да се чака. В Австрия предстоят избори и в случай че канцлерът Карл Нехамер беше оповестил точна дата, това щеше да бъде употребявано против него в предизборната акция. 

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS директорът на Софийския офис на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева, която разяснява приемането ни в Шенгенското пространство по въздух и вода.  

" Тази първа стъпка на приемането на България в Шенгенското пространство е доста значима. Това значи, че България извършва прецизно своите отговорности. Другото значимо е, че България убеди Нидерландия, че в действителност се води битка с корупцията. Всичко това се дължи на работата на кабинета " Денков ". Влизането по въздух и вода в Шенген ще стане в края на март, тъй като тогава се сменя часовото време. Не мисля, че това е непълен триумф за България. В Европейски Съюз доста постоянно нещата се случват на дребни стъпки. Предимствата от участието ни Шенген са и на практика, и политически, тъй като това значи още по-дълбока интеграция на България в Европейски Съюз ", разкри тя, написа novini.bg. 

" В момента в Сърбия текат тежки митинги. Там има едно доста огромно насъбрано напрежение. Много задгранични наблюдаващи се опасяваха това напрежение да не избухне в ново принуждение по границата с Косово. За благополучие това не се случва към този миг и недоволството е насочено изцяло към резултатите от изборите ", добави Весела Чернева. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР