Населението на света е изкарало над 4 трилиона часа в

...
Населението на света е изкарало над 4 трилиона часа в
Коментари Харесай

Светът е изкарал 4 трилиона часа в социалните мрежи през 2022 г.


Населението на света е изкарало над 4 трилиона часа в обществените мрежи през 2022 година, което е растеж от 17%, а наклонността е към следващо нарастване през 2023 година Това сочи отчет на data.ai за всички значими трендовете в обществените приложения през предходната година, съществени точки от който са оповестени в профилирания уебсайт socialmediatoday.com и представени от " Телеграф ".

Първо, data.ai акцентира възхода на BeReal, мрежа, която означи огромен скок, защото потребителите търсят по-автентично и просто преживяване в обществените медии. „ BeReal избухна като известна обществена сензация през 2022 година, привличайки потребителите с по-автентично и по-малко изкуствено модерирано преживяване. Нито едно обществено приложение не е добавило повече нови консуматори в Съединени американски щати през последните пет години от 5,3 милиона на BeReal през август 2022 година “ 

Тази статистика сама по себе си може да бъде малко подвеждаща, защото BeReal не е разрушил нито един връх по изтегляния в множеството райони. Тази корона остава несъмнено в лапите на Meta, макар че TikTok също се показа добре на множеството пазари. Предизвикателството пред BeReal в този момент, както отбелязва data.ai, е надграждането на това внимание, тъй като въпреки че подканването потребителите да споделят фотография един път дневно явно е забавно, в това няма огромен капацитет за ангажираност или монетизация. Което може и да не е проблем – самите BeReal към момента наподобява не са решили дали въобще желаят да включат реклами. В един миг обаче мрежата ще би трябвало да финансира разноските си, тъй че ще би трябвало да включи някаква форма на добавка или реклама, с цел да генерира доходи. Остава да забележим дали това е мост, който би насърчил още потребителите да преминат към BeReal. 

Междувременно TikTok е другата основна тематика в отчета на data.ai, като данните са, че приложението е генерирало най-вече доходи от всяко друго обществено приложение през 2022 година Основната част от парите са били за дарения за създатели или покупки на брандирани продукти. Те са изключително известни при лайв видеа, които разрешават на потребителите да ги спонсорират и да способстват за известността им. „ Лайв извършването на покупки “ като цяло остава главно китайска наклонност, само че статистиката сочи, че от ден на ден консуматори по света употребяват TikTok за покупко-продажба на валута. Покупките по време на лайв стриймове се ускоряват и в Snapchat (Snapchat+), както и  в Instagram. 

Заедно с огромните доходи на Twitter след увеличението на цената на Twitter Blue след закупуването на компанията от Илън Мъск Съединени американски щати изпреварват Япония и Китай и се трансформират в най-големия пазар за покупки през обществени приложения. Според данните Съединени американски щати, Китай и Япония образуват 40% от разноските в обществените мрежи през 2022 година Изводът е, че потребителите са все по-склонни да харчат пари в самите обществени мрежи и е въпрос на тласъци и насърчаване на нови варианти, с цел да се ускори даже повече това държание. 

Докладът афишира, че общото време, прекарано в потребление на обществени приложения, се е нараснало със 17% на годишна база, надхвърляйки 2 трилиона часа на телефони с Android през 2022 година Заедно с устройствата на iOS времето се усилва до близо 4 трилиона часа. Социалните приложения не престават да преобладават вниманието, като мобилното видео заема от ден на ден потребителско време, което остава основна наклонност за отбелязване за всички тези, които търсят да усилят оптимално вниманието и обсега на наличието си. Като цяло данните не разкриват нищо ненадейно или шокиращо, само че си коства да се отбележат действителните цифри зад основните трендове и какво могат да значат те за бъдещото развиване. 

Основният извод обаче е, че TikTok разполага с най-големите благоприятни условия както като прекарано време от потребителите, по този начин и по отношение на парите, изразходвани през приложението. Ако TikTok успее да надгради в допълнение върху тези трендове и да избегне възбраната в Съединени американски щати, която към момента не е изцяло изчезнала, макар рухването на Доналд Тръмп от власт – приложението най-вероятно ще става все по-силно и разрастващо се през 2023 г. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР