Насекомите са надживели динозаврите заради формата на телата сиПреди 66

...
Насекомите са надживели динозаврите заради формата на телата сиПреди 66
Коментари Харесай

Защо хлебарките могат да преживеят и ядрена война

Насекомите са надживели динозаврите поради формата на телата си

Преди 66 милиона години Земята претърпява същински апокалипсис откакто голям метеорит пада в региона на днешно Мексико. Следва детонация, която е 2 милиона пъти по-мощна от най-мощната нуклеарна бомба, създавана в миналото. Сблъсъкът засилва доста от вулканите, атмосферата е затъмнена за десетилетия, а динозаврите изчезват. Всъщност с изключение на тях изчезват общо три четвърти от растенията и животните на Земята, написа.

Хлебарките обаче остават, а учените са безапелационни, че те ще преживеят безпроблемно и възможна нуклеарна Трета международна война. Каква е повода за това?

Ако в миналото сте виждали хлебарка, евентуално сте забелязали, че телата им са доста плоски. Това им разрешава елементарно да влизат в дребни цепнатини.

При нуклеарен гърмеж или удар с метеор, хлебарките могат да се скрият в тънки и дълбоки цепнатини в почвата, спасявайки се от резултатите на детонацията, стига да не са директно до епицентъра ѝ.

За разлика от някои инсекти, които избират да ядат едно съответно растение, хлебарките са всеядни. Те могат да преработват даже изпражнения или синтетични материали, като картон.

Непридирчивият вкус е разрешил на хлебарките да преживеят апокалипсиса, унищожил динозаврите. Той ще ги избави и при възможна Трета международна война.

Съвременните хлебарки могат да живеят съвсем на всички места по сушата, от жегата на тропиците до някои от най-студените елементи на земното кълбо. Учените считат, че има над 4000 типа хлебарки.

Телата и организма на хлебарките им разрешава от време на време да оцелеят даже при напръскване с инсектициди.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР