НАСАще кръсти централата си във Вашингтон на Мери Джаксън -

...
НАСАще кръсти централата си във Вашингтон на Мери Джаксън -
Коментари Харесай

НАСА кръщава централата си на Мери Джаксън

НАСА ще кръсти централата си във Вашингтон на Мери Джаксън - първата жена инженер от афроамерикански генезис в редиците ѝ, оповестяват международните организации, базирайки се на шефа на галактическото ръководство Джим Брайдънстайн.

Джаксън, умряла през 2005 година, стартира работа за НАСА през 50-те години на предишния век. Тя е част от дребна група чернокожи математички , чиито калкулации способстват за първите сполучливи галактически задачи на ръководството . Техният принос значително остава незачитан, до момента в който холивудският филм " Скрити фигури " от 2016 година не показва историята им на вниманието на необятната общност.

— Bill Nye (@BillNye)

" Мери Джаксън беше част от група доста значими дами, които помогнаха на НАСА в извеждането на американски астронавти в космоса. Мери в никакъв случай не е приемала статуквото. Тя способства за превъзмогването на бариерите и за откриването на благоприятни условия пред афроамериканците и дамите в региона на инженерството и технологиите. С неспокойствие чакаме формалната гала за кръщаването на централата ни на нейно име ", се показва в известието за пресата на Джим Брайдънстайн.

announced that we’re naming our headquarters building in Washington, DC after our first African-American female engineer:
— NASA (@NASA)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР