Насърчава се сътрудничеството между България и Босна и Херцеговина в

...
Насърчава се сътрудничеството между България и Босна и Херцеговина в
Коментари Харесай

Насърчава се сътрудничеството между България и Босна и Херцеговина в областта на автомобилните превози

Насърчава се съдействието сред България и Босна и Херцеговина в региона на автомобилните транспорти. Това стана допустимо след подписаното през днешния ден в Сараево Споразумение за изменение на Спогодбата сред двете страни за интернационалните автомобилни транспорти на пасажери и товари. Документът беше парафиран от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и министъра на известията и превоза на Босна и Херцеговина Исмир Юско.

Изменението основава предпоставки за растеж на комерсиалните и стопански взаимоотношения, както и за развиване на автомобилните транспорти на пасажери и товари. Прилагането на Споразумението ще понижи рестриктивните мерки по маршрутите на българските камиони и ще докара до общото понижаване на експлоатационните разноски. Ще се усилят и опциите за коопериране сред превозвачите, на основата на търговски и пазарни съглашения, оповестяват от транспортното министерство.

Министър Московски е част от формалната делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов, която е на двудневно посещаване в Босна и Херцеговина. В рамките на визитата министър Московски взе участие в пленарно съвещание сред представителите на двете държавни управления, на което бяха разисквани тематики от съвместен интерес.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР