НАСА удължи с девет години мисията на сондата ОЗИРИС-РЕКС, за

...
НАСА удължи с девет години мисията на сондата ОЗИРИС-РЕКС, за
Коментари Харесай

НАСА удължи с 9 години мисията на една от сондите си

НАСА удължи с девет години задачата на сондата ОЗИРИС-РЕКС, с цел да доближи нова дестинация, заяви ДПА, като се базира на известие от американската галактическа организация.

Сондата се завръща на Земята, с цел да достави проби от метеорита Бену, събрани през 2020 г. Под името ОЗИРИС-АПЕКС, сондата ще бъде пренасочена към метеорита Апофис, който е с диаметър към 370 метра и ще е на 32 000 километра от Земята през 2029 година

" ОЗИРИС-АПЕКС " ще навлезе в орбитата на Апофис скоро след прелитането му край Земята и ще обезпечи невиждан непосредствен взор към този метеорит клас S ", се показва в известие на НАСА, предава Българска телеграфна агенция. Сондата ще изследва измененията в метеорита, настъпващи при близкото му прекосяване край Земята и ще се опита да проучва проби от повърхността и под повърхността на метеорита. 

НАСА разгласи, че удължава задачите на осем от галактическите апарати. Това са " Марс Одисей ", " Марс рикънисънс орбитър ", " Мейвън ", " Кюриосити ", Инсайт, " Лунар рикънисънс орбитър ", ОЗИРИС-РЕКС и " Ню Хърайзънс ". Повечето от тях ще продължат работа през идващите три години, а задачата на Инсайт е удължена до края на актуалната година. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР