НАСА, SpaceX и Френската космическа агенция ще изстрелят сателита Surface

...
НАСА, SpaceX и Френската космическа агенция ще изстрелят сателита Surface
Коментари Харесай

Мисия SWOT: НАСА ще направи първото глобално проучване на водата от Космоса


НАСА, SpaceX и Френската галактическа организация ще изстрелят спътника Surface Water and Ocean Topography (SWOT), който ще извърши първото световно проучване на съвсем цялата вода на Земята. Международната сателитна задача е планувано да започва в ранните часове на 15 декември.
Мисията на SWOT ще продължи три години
Снимка: NASA

Усъвършенстваният радарен сателит SWOT ще помогне на откривателите да схванат водния цикъл на Земята, като даде информация за това какъв брой вода се влива и извежда от сладководните басейни и ще помогне на откривателите да схванат ролята на океана в изменението на климата.

Планира се SWOT да излети благодарение на ракетата-носител „ Фалкон-9 “ на частната компания SpaceX от базата на галактическите сили „ Ванденберг “ в Калифорния. Изстрелването е планувано за 15 декември в 03:46 ч. българско време.
Снимка: NASA

Сателитът е с размер на джип и е създаден от американската галактическа организация в съдействие с нейни сътрудници от Франция и Канада. Ако всичко върви по проект, той ще дава данни в продължение на няколко месеца.
Мисията на SWOT ще продължи три години
Снимка: NASA

Неговите принадлежности ще следят в елементи топографията на океанската повърхнина и ще мерят по какъв начин водните басейни се трансформират с течение на времето. Събраната информация ще даде визия за това по какъв начин океанът въздейства върху изменението на климата, по какъв начин световното стопляне се отразява водните басейни, и по какъв начин общностите могат да се приготвят по-добре за бедствия, като да вземем за пример наводнения.

Според откривателите данните ще подобрят моделите на океанската циркулация и прогнозите за времето и климата, и ще оказват помощ за ръководството на оскъдните ресурси от прясна вода в засегнатите от суша райони.

Мисията на SWOT ще продължи три години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР