НАСА разказа за своите планове в близко време да устрои

...
НАСА разказа за своите планове в близко време да устрои
Коментари Харесай

НАСА ще запали голям пожар в Космоса

НАСА описа за своите проекти в близко време да устрои огромен пожар в Космоса. Агенцията възнамерява да подпали автоматизиран товарен транспортен съд Cygnus, оповестява Gizmodo.

След като идващият Cygnus достави товара на Международната галактическа станция, отдели се от нея и се отдалечи на безвредно разстояние, група оператори ще даде команда за началото на „ Експеримента с огън на галактически транспортен съд “ (Saffire-1): ще се възпламени кутия с композитен материал от памук и фибростъкло.

„ Пламъкът в Открит космос беше цел на доста неотдавнашни опити. Но по-рано палехме единствено дребни огньове, с величина няколко сантиметра. За да разберем в действителност по какъв начин протичат пожарите в Космоса, е належащо да работим с по-реалистични габарити “, декларирал един от създателите на опита – Гари Ръф (Gary Ruff), по време на конференция на НАСА.

  • Странните огньове на МКС

Специални сензори ще събират данни за кислорода, въглеродния диоксид и температурата в действително време. Пожарът ще се следи от две автоматизирани видеокамери, а радиометрични уреди ще замерят топлинното лъчение.

Всички тези данни ще постъпят на Земята няколко дни по-късно, когато чиновниците на компанията производител Cygnus възстановят ръководството на галактическия уред. Очаква се, че той няма да бъде погубен изцяло от огъня.

В НАСА акцентират, че опитът ще протече надалеч от МКС и няма да съставлява заплаха за намиращите се на нея хора. Saffire-1 и бъдещи сходни опити ще разрешат на галактическата организация да създаде по-съвършени системи за противопожарна сигурност.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР