НАСА пусна сателитни изображения, показващи огромни участъци от серен диоксид,

...
НАСА пусна сателитни изображения, показващи огромни участъци от серен диоксид,
Коментари Харесай

СНИМКИ от НАСА разкриват колко е страшно на Хаваите заради изригналия вулкан

НАСА пусна сателитни изображения, показващи големи сектори от серен диоксид, освободени от избухналия вулкан на Хавайския остров Килауеа. Припомняме, че в последните дни към 1700 души са били евакуирани и десетки здания са били унищожени, откогато вулкана стартира да избухва.

Постоянно се усилва периметърът, в който хората би трябвало да изоставен постройките. Новата заповед за евакуация идва откакто вулканът избълва ново количество пепел лава. От два нови отвора са се отделили нови токсични изпарения, които съставляват риск за здравето. Макар кварталът да е бил подложен на наложителна заповед за евакуация предходната седмица, не всички поданици са напуснали региона.

Серният диоксид може да провокира кашлица и чувство за парене в гърлото, което може да бъде съдбовно. В предизвестието за хората да се изтеглят, Хавайската организация за гражданска отбрана съобщи, че има смъртоносни равнища на газа във въздуха, а виновните лица за незабавна помощ няма да могат да оказват помощ на засегнатите.

НАСА пусна сателитни изображения, показващи големи колони на газ, достигащи от зоните на изригване. Изображенията, снимани от спътника Terra на NASA, разкриват новосъздадените пукнатини на вулкана.

Килауеа е най-младият и най-югоизточния вулкан на остров Хавай. Той е един от най-активните вулкани в света и е в непрестанно изригване от 1983 година насам.





Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР