НАСА отложи за неопределено време излизане в открития космос, планирано

...
НАСА отложи за неопределено време излизане в открития космос, планирано
Коментари Харесай

НАСА отложи космическа разходка заради отломки

НАСА отсрочи за неопределен срок излизане в открития космос, планувано за през днешния ден за двама астронавти от Международната галактическа станция, базирайки се на „ уведомление за парчета “ за орбиталната изследователска лаборатория, съобщи „ Гардиън “.

Астронавтите Томас Маршбърн и Кейла Барън трябваше да излязат отвън галактическата станция, с цел да заменят развалена антена. Служителите на НАСА обаче издадоха предизвестие за леко нараснал риск от парчета, останали от тест на съветска противосателитна ракета преди седмици.

Около пет часа преди да стартира осъществяването на задачата, НАСА заяви в Twitter, че излизането в Космоса е отсрочено.

„ НАСА получи съобщение за парчета за галактическата станция. Поради неналичието на опция за вярна оценка на риска за астронавтите екипите взеха решение да отсрочат галактическата разходка на 30 ноември, до момента в който не бъде налична повече информация “, пишат от организацията в обществената мрежа.

Не е ясно какъв брой близо са отломките до МКС, която обикаля на към 402 км над Земята. Телевизията на НАСА планираше директно лъчение на разходката.

Целта на астронавтите бе да отстранен повреден модул за радиокомуникационна антена на повече от 20 години и да слагат нова на нейно място. Проблемното устройство неотдавна престана да изпраща сигнали към Земята. Въпреки че други антени на МКС могат да извършват същата функционалност, ръководителите на задачата взеха решение да извършат замяната, с цел да има двойно подсигуряване.

Маршбърн трябваше да работи с Барън с роботизирана ръка, ръководена от вътрешността на станцията от немския астронавт Матиас Маурер от Европейската галактическа организация, благодарение на сътрудника от екипажа на НАСА Раджа Чари.

Четиримата дойдоха на МКС на 11 ноември с капсулата „ Дракон “ на SpaceX, изстреляна от Космически център „ Кенеди “ в американския щат Флорида. Те се причислиха към двама съветски космонавти и още един човек от НАСА, които са на борда.

Четири дни по-късно тест на противосателитна ракета бе извършен през предизвестие от Русия. От него бяха генерирани хиляди парчета в ниска орбита на Земята и всичките членове на екипажа се подслониха в своите прикачени галактически кораби, с цел да си подсигурят бързо бягство, ако възникне проблем на борда на станцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР